Muş Vakfı, Hemşeri STK’ları ile buluştu: Muş’tan nefes alan Muş’a nefes vermeli!

Merkezi İstanbul’da bulunan Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı (Muş Vakfı), Muş derneklerini bir araya getirdi.

 

İstanbul’un tarihi Vefa semtinde bulunan Muş Vakfı tarihi binasında hemşeri dernekleri ile bir araya gelerek, Muş’un kalkınması ve Muş için yapılacak hizmetleri masaya yatırdı.  

 

Muş Vakfı’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, İstanbul’da faaliyet gösteren Muş Derneklerinin yanı sıra Bursa, Eskişehir ve Yalova’da faaliyet gösteren Muşlu dernekler de katılım sağladı.

 

Muş Vakfı ev sahipliğindeki hemşeri dernekleri toplantısında birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Muş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Eroğlu, “Vakfımız Eğitim ve Kalkındırma vakfı olarak kurulmuştur. Bundan dolayı ilk önceliğimiz eğitim olmuştur. Özellikle burs verdiğimiz öğrencilerimizi Salı ve cumartesi günleri vakfımızda ağırlayarak vakfımıza ve memleketimiz Muş’a aidiyet hislerini güçlendirmekteyiz. Vakfın daha da iyi hizmetler yapması için işinin ehli insanlardan komisyonlar kurduk. Bu komisyonlarla beraber istişare kurulumuzu da oluşturarak memleketimizin kalkınması için gerekli çalışmaları başlatacaklardır. Sizlerle beraber hareket edince memleketimiz için daha da büyük faydalar elde edeceğimize inanıyorum” diyerek tüm hemşeri derneklerine birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. 

 

Daha sonra söz alan Muş Vakfı önceki dönem başkanı ve İstişare Kurulu Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin, “Muş Ovası’nın sulanması için bütün şartları zorladık, imkanları seferber ettik. Sürecin daha da iyi ilerlemesi için STKların denetimi önemlidir. Muş Ovasının sulanması ile Muş’un ekonomik koşullarının daha iyileşeceğine inanıyoruz. Muş Ovasının sulanması ve ovanın değer kazanması ile Muş’un dışarıya olan göç sorununun da azalacağını biliyoruz. Bütün bunların yanında Muş’un turizm potansiyelini de harekete geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Toplantıyı organize eden Yönetim kurulu üyesi ve koordinasyon kurulu başkanı Mustafa Necati Işık da, “Yaptığımız hizmetleri daha da taçlandırmak için bu koordinasyon kurulunu kurduk. Burada Muşlu olmak ve Muşluların derdiyle dertlenmek bambaşka bir şey. Yapacağımız hizmetleri bir adım daha ileri taşımak için tavsiyelerinize çok önem veriyoruz. Yapacağımız hizmetlerimiz için gerekli alt yapıya sahibiz. Bu toplantı bir başlangıç olmakla beraber daha geniş katılımlı bir toplantı hedeflemekteyiz. Sizin de yapacağınız hizmet ve organizasyonlarda bize düşen bir şey varsa yanınızdayız” diye konuştu.

 

Muş Vakfı Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Behçet Al, “Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı olarak eğitim alanında farklı proje ve faaliyetlerimiz olacaktır. Bu faaliyetlerin alt yapıları oluşturulmaktadır. Sonuçlandıkça sizlerle paylaşılacaktır. Yakın zamanda duyuracağımız faaliyetlerimizden ikisini sizlerle paylaşalım. İlki Muş’un tarihi, kültürü, sosyal yapısı, coğrafyası, ticareti gibi konuları esas alan bir dergi; ikincisi de tema Muş ili ile ilgili olmak kaydı ile tüm Türkiye’de düzenleyeceğimiz bir “hikâye yarışması” olacaktır. Bu konular eğitim komisyonumuzca karara bağlanmıştır. Haziran ayının sonunda da tüm ülkede duyurulacaktır. Bu projelerden özellikle de hikâye yarışmasının yapılmasında, verilerin toplanmasında, analizinde ve hakem olarak gelecek eserlerin değerlendirilmesinde öğrencilerimizden ve mezunlarımızdan oluşacak heyetlerle değerlendirmeler yapacağız. Konu ile ilgili şartname taslağı yakın zamanda bitirilmiş olacaktır” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan hemşeri dernekleri kendilerini ve temsil ettikleri Sivil Toplum Kuruluşlarını tanıtarak, faaliyet alanlarını anlattılar.

 

Muşlu STK’lar Muş Vakfı’ndan beklentilerini dile getirerek, Vakfın da kendilerinden beklentilerini dinleyerek bilgi alış verişinde bulundular.

 

Toplantı verilen yemeğin ardından çay sohbeti ve hatıra fotoğraf çekimi ile sona erdi.


31.05.2023 15:06