Muş Vakfı burs başvuruları devam ediyor: Hedef Cumhuriyet 1923 öğrenci

Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı (Muş Vakfı), maddi durumu yetersiz olan ve Muş kütüğüne kayıtlı üniversite öğrencilerine vereceği burs başvurularını almaya devam ediyor.

ALPARSLAN DİYARI- Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak "Hedef 1923 öğrenci" sloganıyla yola çıkan vakıf, önceki yıllarda İstanbul 1453 ve Malazgirt 1071 öğrenciye burs sağlamıştı.

 

Muş Vakfı Onursal Başkanı Dr.Orhan Sami Gültekin, burs desteği hakkında yaptığı açıklamada, “Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılı şerefine, 1923 öğrenciye burs vermeyi hedefliyoruz” dedi.

 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

 

Vakıftan yapılan açıklamada, burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin kendisinin ya da anne veya babasından birinin Muşlu olması, başarılı üniversitelere yerleşmiş ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere öncelik verileceği vurgulandı. Ayrıca, yurt içindeki devlet üniversitelerinde lisans eğitimi gören öğrencilerin başvurabileceği belirtilirken, açık öğretim ve uzaktan eğitim programlarının kapsam dışında tutulacağı ifade edildi.

 

BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

 

Burs başvuruları, 9 Ekim Pazartesi günü başlamış olup, 22 Ekim Pazar gününe kadar devam edecektir. Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, Muş Vakfı'nın resmi web sitesi olan www.musvakfi.org.tr adresindeki başvuru formunu doldurarak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Her öğrenci yalnızca bir kez başvuru yapma hakkına sahip.

 

BURS MİKTARI NE KADAR?

 

Geçtiğimiz yıl 4 bin TL olarak verilen burs, bu yıl aylık 750 TL olmak üzere 8 ay boyunca toplamda 6 bin TL olarak bursiyerlerin hesaplarına yatırılacak.

 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

 

Muş Vakfı bursu için başvuru şartları şunlardır:

 

T.C. vatandaşı olmak,

Kendisinin ya da anne babasının (üçünden birinin) Muşlu olması,

Devlet üniversitelerinde lisans eğitimi gören ve maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere öncelik tanınacaktır. (Vakıf üniversitelerinde %100 burslu okuyanlar da başvurabilir),

Ara sınıflarda okuyan öğrencilerin 2.25 not ortalaması bulunması ve alttan dersi olmaması gerekmektedir,

Disiplin cezası almamış olmak.

 

Başvuru süreci sonunda belgeler incelendikten sonra burs kazanan öğrenciler ilan edilecek. Yanıltıcı bilgi beyan edenlerin başvuruları geçersiz sayılacak ve hukuki işlem başlatılacaktır.

 

Başvurular İçin Son Tarih: 22 Ekim 2024

 

HABER VEYSEL EŞİN


16.09.2024 16:53