Muş’un o köyünde kanalizasyon sorunu büyüyor: Vatandaşlar çaresiz çocuklar risk altında

Muş’un merkeze 12 kilometre uzaklığında yer alan Tabanlı Köyü’nde yaşayan vatandaşlar, köyün ortasında oluşan kanalizasyon göletine isyan ediyor. Özellikle çocukların sağlığını tehdit eden bu durum, köy halkını çaresiz bırakmış durumda.

ALPARSLAN DİYARI - Tabanlı Köyü’nün sakinlerinden Gökhan Güler ve Ceyhan Danış, köyün ortasında biriken kanalizasyon suyundan oluşan göletin, köylülerin yaşamını olumsuz etkilediğini ve çocuklarının enfeksiyon kapma riskiyle karşı karşıya kaldığını belirterek yetkililerden yardım istedi. Defalarca dilekçe verdiklerini dile getiren Güler ve Danış, soruna bir türlü çözüm bulunamadığını ifade etti.

 

 

“ÇOCUKLARIMIZ ENFEKSİYON KAPIYOR”

 

Kanalizasyon göletinin çevreye yaydığı kötü kokuların yanı sıra ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını vurgulayan köy sakinleri, özellikle çocukların enfeksiyon riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Gökhan Güler, yaşadıkları durumu şöyle anlattı: "Köyün tam ortasında kanalizasyon suyu birikiyor ve bir gölet oluşmuş durumda. Defalarca dilekçe verdik, yetkililere durumu bildirdik ama maalesef henüz bir çözüm üretilmedi. Çocuklarımız bu suyun etrafında oynarken hastalanıyor. Bir an önce bir çözüm bulunmasını istiyoruz."

 

 

ÇOCUKLAR DURUMA TEPKİLİ

 

Köyde yaşayan çocuklar da bu duruma kayıtsız kalmadı. Okula gidip gelirken göletin etrafından geçmek zorunda kalan çocuklar, kötü kokunun kendilerini hasta ettiğini belirterek şikayetlerini dile getirdi. Bir öğrenci, "Okula giderken bu göletin yanından geçiyoruz. Koku çok kötü ve bizi hasta ediyor. Enfeksiyon kaptığımızdan endişe ediyoruz," diyerek yaşadıkları sıkıntıyı aktardı.

 

 

VATANDAŞLARIN ÇÖZÜM BEKLEYİŞİ

 

Tabanlı Köyü sakinleri, yıllardır bu sorunun çözülmesi için mücadele verdiklerini ancak şimdiye kadar yetkililerden bir geri dönüş alamadıklarını ifade ediyor. Muş’un köylerinde altyapı eksiklikleri yıllardır devam eden bir sorun olsa da, köy halkı bu sorunun artık göz ardı edilmemesini ve bir an önce çözüm bulunmasını talep ediyor.

 

Tabanlı Köyü sakinleri, köyün sağlığını tehdit eden bu durumun ortadan kaldırılması için yetkililere tekrar sesleniyor. Sağlıklı bir yaşam için acil çözüm bekleyen köy halkı, kanalizasyon sorununun giderilmesini ve çocuklarının güvenli bir ortamda büyümesini istiyor.

 

HABER TUNCAY ÇANGA


21.09.2024 12:13