Muş’un Hasköy-Mutki yolu ulaşıma açıldı

Muş’un Hasköy ilçesiyle Bitlis’in Mutki ilçesini birbirine bağlayan güvenlik yolunda kar yağışı ve tipi nedeniyle sürekli kapanan yol yeniden ulaşıma açıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta yaklaşık bir haftadır etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan Hasköy-Mutki güvenlik yolunda, karayolları 113. Şube Şefliği karla mücadele ekibi tarafından yapılan çalışma sonucu ulaşıma açıldı.

 

 

 

 

Bölgedeki kar yağışının ardından 3 günden beri karla mücadele çalışmasına devam ettiklerini belirten Karayolları 113. Şube Şefliği Yol Sorumlusu İdris Karakan, etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolun sürekli ulaşıma kapandığını söyledi.

 

 

 

 

 

İş Makinası Operatörü Hasan Elhan ise, “Etkili olan fırtınadan dolayı bazen burada mesafe 2 metreye kadar düşüyor. Kar kalınlığı yer yer 2-3 metreye ulaştı. Sürekli fırtınadan dolayı açtığımız yol hemen ulaşıma kapanıyor. Bu açıdan zor koşullarda çalışıyoruz. 7/24 esasına göre buradayız, yolu sürekli açık tutmak için gayret gösteriyoruz. Vatandaşımızın mağdur olmaması için devletimizin verdiği imkanlar dahilinde hizmet veriyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 


29.01.2024 17:47