Muş'un dirençli fırıncısı: Zam yapmadan hizmet veriyor!    

Muş’ta fırıncılar, taleplerinin olumsuz karşılanması üzerine, 3 Ağustos Cumartesi günü itibariyle zam gelene kadar ekmek çıkarmama kararı aldıklarını duyurmuşlardı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta 20 yıldır hizmet veren Zafer ekmek fırını’nın sahibi Fikret Çiftçi,  meslek hayatında birçok zorlukla karşılaşmasına rağmen ekmek fiyatlarında artış yapmamakta kararlı. Grevdeki fırıncılara inat, ekmeği 5 TL’den satmaya devam eden Çiftçi, “Greve gitmedim ve bugüne kadar zam yapmadım. Yapmayı da düşünmüyorum,” dedi.

 

 

BEN ZAM YAPMADIM!

 

 

 

Fikret Çiftçi, bölgedeki diğer fırıncıların ekmek fiyatlarını 8,5 TL’ye çıkarma kararına karşı çıkarak, “8,5 lira raiş verilmesine rağmen bazı fırıncılar 10 lira istiyor. Ben zam yapmadım, yapmayacağım. 5 lira bizi kurtarıyor,” şeklinde konuştu.

 

 

Yıllardır 26 ayrı ihtiyaç sahibi aileye düzenli olarak destek olduğunu belirten Çiftçi, “Allah yardımcımız oluyor. Sadece tek sıkıntım eleman bulmada yaşadığım zorluk. Bunun dışında başka bir sorunum yok,” dedi.

 

 

 

 

Fikret Çiftçi’nin bu tutumu, Muş halkı tarafından büyük takdirle karşılanıyor. Halk, Çiftçi’nin zorlu ekonomik şartlara rağmen sosyal sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini ve bölgeye örnek teşkil ettiğini belirtiyor.

 

 

SEVDA BALKAYA
 


05.08.2024 11:08