Muş Ülkü Ocaklarında lise öğrencilerine yönelik madde bağımlılığı semineri 

Muş Ülkü Ocakları’nda, lise öğrencilerine madde bağımlılığının zararlarının anlatıldığı seminer düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI- Ülkü Ocakları Muş İl Başkanı Doç. Dr. Cengiz Taşkıran tarafından organize edilen ve Fırat Üniversitesi Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Ufuk Doğan tarafından lise öğrencilerine yönelik önemli bir seminer düzenlendi. Gençlerin hayatında etkili olan madde bağımlılığı konusunda bilinçlenmeyi hedefleyen seminer, çeşitli önemli konuları kapsadı.

 

 

 

 

 

Seminerin ana konularından biri, madde bağımlılığının ne olduğu ve bu sorunun gençler üzerindeki etkileriydi. Doğan, bağımlılığın tanımını yaparak, öğrencilere bu riski nasıl tanıyabilecekleri konusunda detaylı bilgiler sundu.

 

 

 

 

 

Öğrencilere sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimseme çağrısı yapılan seminerde, fiziksel ve zihinsel sağlığın önemi vurgulandı. Madde kullanımının yaşam kalitesini nasıl düşürebileceği konusunda gençler bilgilendirilirken, sağlıklı yaşam tarzlarının avantajları üzerinde duruldu.

 

 

 

 

 

Seminer aynı zamanda gençlere, madde kullanımına karşı nasıl direnç gösterebilecekleri konusunda pratik bilgiler verdi. Madde kullanma tekliflerine karşı nasıl hayır denilebileceği, çevresel risklerin nasıl tespit edilebileceği gibi konular gençlere aktarıldı.

 

 

Doğan, gençlerle interaktif bir ortamda geçen seminerde, soruları cevaplandırarak katılımcıları bilgilendirirken, madde bağımlılığıyla mücadelede toplumsal sorumluluğun önemini vurguladı. Seminer, gençlerin sağlıklı kararlar almalarına ve toplumda olumlu bir değişim yaratmalarına katkı sağlama amacını taşıdı.

 

 

"HABER: KADER AKÇİL"

 

 


18.12.2023 13:11