Muş TSO Başkanı Erdal Koç’tan THY’ye çağrı!

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (MUŞ TSO) Başkanı Erdal Koç,(THY) seslenerek, Muş Havaalanı’nın bölgede birçok il tarafından tercih edilmesinin göz önünde bulundurulması ve sefer sayılarının arttırılmasının artık kaçınılmaz hale geldiğini ifade etti.

ALPARSLAN DİYARI- Muş TSO Başkanı Erdal Koç, son zamanlarda hava yolu seyahatlerinde ciddi sıkıntılar yaşandığını belirterek, vatandaşların mağduriyetinin arttığını vurguladı. THY’nin bu soruna kayıtsız kalmaması gerektiğini dile getiren Koç, sefer sayılarının artırılması için acilen gerekli adımların atılmasını talep etti.

 

 

Türkiye’nin en pahalı uçak biletlerinin satıldığı iller arasında Muş’un da yer aldığını hatırlatan Koç, vatandaşların hem bilet fiyatlarının yüksek olmasından hem de bilet bulamamaktan şikayetçi olduğunu belirtti.

 

 

Muş Havaalanı’nın uzun yıllardır bölgede önemli bir hizmet sunduğunu ifade eden Koç, “Son derece modern ve büyük bir havalimanı olmasına rağmen, neredeyse her gün vatandaşlardan bu konuda şikayet alıyoruz. Uçak biletlerinin pahalı olması ve belirli dönemlerde yer bulunamaması hemşehrilerimizi ciddi şekilde mağdur etmektedir. Mevcut uçak seferleri, 400 bin dolayında nüfusu olan kentimize yetmezken, başta Bitlis olmak üzere, Bingöl, Elazığ, Batman, Van gibi vilayetlere de zaman zaman hizmet verdiğini göz önünde bulundurarak, sefer sayılarının acilen arttırılması gerekir,” dedi.

 

 

Yaz aylarında yurt içinden ve yurt dışından Muş’a gelen tatilcilerin de bu durumdan şikâyetçi olduğunu belirten Koç, ara tatiller ve benzeri dönemlerde de benzer sıkıntıların yaşandığını vurguladı. Özellikle Bitlis’te havaalanı olmasına rağmen, bu kentteki vatandaşların yoğunlukla Muş’tan seyahat ettiğini belirten Koç, “THY’nin bu durumu göz önünde bulundurması gerekir. Muş’u, Batman, Şırnak, Ağrı, Bingöl gibi vilayetlerle kıyaslamamak gerekir. Muş’a en az iki kente verilen uçak seferlerinin verilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bu konuda Muş’un ve Bitlis’in siyasi aktörlerinden, yerel yöneticilerinden ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden destek bekliyoruz. Artık vatandaşlarımızın hava yolu seyahatlerinde benzer sıkıntılarla karşılaşmasını istemiyoruz. Bu çağrımıza her kesimin duyarlı olmasını bekliyoruz,” dedi. 

 

 


HABER MERKEZİ


30.08.2024 14:49