Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden tezgahtaki balıklara sıkı denetim 

Bakanlığının kaçak avcılığa yönelik ülke genelinde başlattığı eş zamanlı denetimler Muş’ta da devam etti. Ekipler balık tezgahlarında boy ölçümleri yaptı, av yasağı bulunan türleri aradı.

ALPARSLAN DİYARI-  Tarım ve Orman Bakanlığı sürdürülebilir su ürünleri üretimi ve avcılık için ülke genelinde rutin denetimlere ek olarak çapraz denetimler başlattı. Karaya çıkış noktaları, perakende satış noktaları, balık halleri ve soğuk hava depolarının yanı sıra tezgâhlarda da balık denetimi gerçekleşti.

 

 

 


Muş’ta da bakanlık denetçileri tezgahlarda yasaklı türler ve boy limitlerini kontrol etti. Yasak sezon olmasına rağmen avlanıp tezgahlardaki yerini alan türler ile belirlenen boy limitlerinin altında olan türleri belirlemek üzere gerçekleşen sıkı denetimler sahada ilginç görüntüler ortaya çıkardı.

 

 

 


Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri tarafından da bakanlığın "Yasa dışı su ürünleri avcılığına yönelik ülke genelinde karaya çıkış noktaları, perakende satış yerleri, balık halleri, soğuk hava depoları, balıkçı gemileri ile yol güzergâhlarında eş zamanlı ve çapraz denetim" talimatı doğrultusunda denetimler yapıldı.

 

Balık tezgahlarında gerekli kontrolleri yapan Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, satışa sunulan balıkların boyunu ölçerek belirlenen miktarın altında olup olmadıklarına baktı. Denetimle ilgili Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, denetimlerde vatandaşlardan su ürünlerinin avcılığı ve satışına ilişkin gelen şikâyetleri de anlık olarak değerlendirildiğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi, “Vatandaşlarımızın bol ve sağlıklı deniz ürünü tüketebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürürken sucul ekosistemimizin devamlılığını sağlamanın da gayreti içindeyiz. Balıkçılığın sürdürülebilirliği kapsamında rutin denetimlerimiz yıl boyu kararlılıkla devam edecek.”

 

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 


02.10.2023 17:40