Muş’tan Türkiye’ye ulaşan farkındalık hareketi: Gençlik için topyekûn mücadele!

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında 5 yıllık bir eylem planı hazırladıklarını ve bu doğrultuda gece-gündüz sahada olacaklarını duyurdu.

ALPARSLAN DİYARI- "Gençliğine İyi Bak 2 Projesi" hakkında bilgi veren Bingöl, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü desteğiyle başlatılan projeyle, bağımlılıkla mücadelede gençleri topluma kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

 

 

PROJE 1 OCAK 2025’TE BAŞLAYACAK

 

 

Başkan Bingöl, 1 Ocak 2025 itibarıyla hayata geçecek proje ile gençlerin madde bağımlılığından kurtarılıp topluma faydalı bireyler olarak kazandırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Bingöl, bağımlılığın aileler üzerinde yarattığı tahribata dikkat çekerek, “Madde bağımlılığı nedeniyle birçok aile dağılmakta, sosyal ve ekonomik bunalımlar yaşanmakta. Bizler, bu sorunun çözümü için aileler, devlet kurumları ve toplumun her kesiminin desteğiyle hareket ediyoruz,” dedi.

 

 

DERNEKTEN GENÇLERE ÜCRETSİZ HİZMETLER

 

Proje kapsamında dernek binasında oluşturulacak kütüphane ve eğitim merkezinde gençlerin ücretsiz olarak faydalanabileceği aktiviteler sunulacak. Bingöl, “Gençlerin boş vakitlerini derneğimizde, kitap okuyarak, bilgisayar kullanarak, sosyal ve kültürel etkinliklere katılarak geçirmelerini sağlayacağız. Onlara hayatı dolu dolu yaşatarak bağımlılıktan uzak durmalarını sağlamayı amaçlıyoruz,” şeklinde konuştu.

 

 

“TOPLUM OLARAK MÜCADELE ETMELİYİZ”

 

Bingöl, madde bağımlılığının bir hastalık olduğunu vurgulayarak, bu sorunun toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir mesele olduğunu ifade etti. “Bağımlılıkla mücadelede sonuç odaklı bir plan hazırladık. Kamuoyunu bilinçlendirmek, bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmak ve gençlerimizi kurtarmak için sahada olacağız. Bu konuda ailelerin rolü çok büyük. Aile desteği olmadan mücadelede başarılı olunamaz,” dedi.

 

 

BAŞARILI SONUÇLAR ELDE EDİLDİ

 

2011 yılından bu yana bağımlılıkla mücadele ettiklerini belirten Bingöl, projenin ilk aşamasının 2021 yılında başarıyla tamamlandığını ve bu süreçte önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Bingöl, projenin ikinci aşamasında daha geniş bir kitleye ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

 

 

TÜRKİYE GENELİNE YAYILACAK

 

Bağımlılıkla mücadele çalışmalarının yalnızca Muş ile sınırlı kalmayacağını belirten Bingöl, “Çalışmalarımız Muş’tan İstanbul’a, Edirne’den Ankara’ya kadar ülkemizin her köşesine ulaşacak. Toplumun her kesimine bu konuda sorumluluk düştüğünü hatırlatıyoruz,” dedi.

 

 

HEDEF: SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ BİR TOPLUM

 

Madde bağımlılığının bireyler ve toplum üzerindeki yıkıcı etkilerine dikkat çeken Bingöl, bağımlılıkla mücadelede farkındalık yaratmayı ve geleceği tehdit eden bu sorunu ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.

 

Dernek, Ocak ayından itibaren eğitim ve saha çalışmalarına hız vererek, bilinçlendirme faaliyetleri, kamu spotları ve kitapçık yayınlarıyla toplumun her kesimine ulaşmayı planlıyor.

 

VEYSEL EŞİN


09.12.2024 00:02:00