Muş’taki miniklere sağlıklı başlangıç: Yenidoğan kliniği hizmete giriyor

Her yıl milyonlarca bebek doğumdan sonraki ilk günlerinde sağlık sorunları ile karşılaşırken, hastanemiz bünyesinde açılacak Yenidoğan Polikliniği, bu hassas dönemde bebeklere en kaliteli sağlık hizmetini sunmayı hedefliyor.

 

ALPARSLAN DİYARI- Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre; her yıl 7.1 milyon perinatal ölüm gerçekleşirken, ölümlerin büyük kısmının ilk 28 günde ve %75’inin ise ilk 7 günde meydana geldiği belirtiliyor. Yenidoğan Polikliniği, özellikle erken doğumla dünyaya gelen prematüre bebekler ile zamanında doğan sağlıklı ve hasta bebeklere sağlıklı bir başlangıç sunmayı amaçlıyor.

 

1 Kasım 2024 tarihinde açılacak olan Yenidoğan Polikliniği, hafta içi her gün 08:00-16:00 saatleri arasında randevusuz olarak hizmet verecek. Poliklinikte yenidoğan bebeklerin ilk değerlendirmeleri yapılacak, gerekli tedaviler uygulanacak ve ebeveynlere rehberlik sağlanacak.

 

 

UZMAN EKİPLERLE KALİTELİ SAĞLIK HİZMETİ

 

Yenidoğan Polikliniği’nde alanında uzman sağlık ekibi, bebeklerin büyüme, beslenme ve genel sağlık durumlarını yakından takip edecek. Poliklinikte; zamanından önce doğan prematüre bebekler ile doğum sonrası çeşitli sağlık sorunları yaşayan yenidoğanlara en uygun tedavi süreçleri uygulanarak, yaşam kalitelerinin en üst düzeyde tutulması hedefleniyor.

 

SAĞLIK HİZMETLERİNDE YENİ DÖNEM

 

Bebeklerin sağlık durumlarını yakından izleyerek, olası hastalıkları erken dönemde tespit edip müdahale etmeyi amaçlayan poliklinik, yenidoğan ölümlerini azaltma yolunda önemli bir adım atıyor. Her bebeğe sağlıklı bir başlangıç imkanı sunmayı hedefleyen poliklinik, çocuk sağlığı alanında bölgenin en kapsamlı yenidoğan destek birimlerinden biri olmayı amaçlıyor.

 

Yenidoğan döneminde sağlıklı bir gelişim süreci için atılan bu adım, aileler için de büyük bir güvence ve destek sunacak.

 

BÜLTEN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ


26.10.2024 10:23