Muş’taki kooperatif yetkilisi konuştu: Bütün emeklerimize el koymaya çalışıyorlar!

Muş Merkezde birçok kooperatif yaparken bazı olumsuzluklar yüzünde iflas eden Cazım Akaydın, yaptığı kooperatiflere üye olan ve hak sahibi oldukları halde evlerini alamadıkları iddiası ile ilgili açıklama yaptı. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Merkezde Saray mahallesinde 2014 yılında yapımına başlanan fakat yüklenici firmanın iflas etmesi sonucu yapımı duran kooperatif üyeleri eylem yaparak eslerini duyurmaya çalıştılar. www.alaparslandiyari.com medya gurumuzun yaptığı haberler sonrasında Firma yetkilisi Cazım Akaydın da bilgi aldı. 

 

 

 

www.alparslanlandiyari.com medya gurumuzun sorularını yanıtlayan Akaydın konunun mahkemelik olduğu için yargı sürecini beklediklerini ifade etti. 

 


Akaydın Şöyle konuştu: 2014 yılında yaklaşık olarak 120 üye ile kooperatifin yapımına başladık. Elimde tüm belgelerimiz de mevcut. Bu üyelerimizden 80 kişi elbirliği yaparak kooperatife devam kararı aldı. Bazı üyeler ise haklarını alarak üyelikten çekildi. Yaklaşık olarak 20 üyemizde bazıları hak sahibi ama ödemesinin sadece bir kısmını yapmışlar. Bazı üyeler ise bizimle hiç alakası olmadıkları halde hak sahibi olduklarını iddia ediyor. Kooperatifimiz yeni yönetimi ile çalışmalarına devam ediyor. Kimsenin hakkını gasp etmedik. Daireleri de birden fazla kişiye satmadık. Kooperatifimiz 120 daire olarak yapılacaktı. İftas ettikten sonra 80 üye bir araya gelerek 80 dairesini yaptı. Bir blok içinde yerimiz ve ruhsatımız duruyor. Konu yargıda ve yargı sürecini bekliyoruz.” sözlerini iddia etti. 

 

 

 

 

“HAKLARI OLMAYAN PAYI İSTİYORLAR”

 

Kooperatifi yeniden canlandıran yaklaşık 80 üye ise, “2014 yılında ev alma hayali ile kooperatife üye olduk.  Cazım Akaydın'ın yaşamış olduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle iflas edip gitti. Durum böyle olunca biz üyeler olarak Cazım Akaydın ile birleşip bu inşaatı yapmaya karar verdik. O zamanlar resmi tüm üyeleri aradık ve onlara 'inşaatı Cazım Akaydın’ın yapmaya gücü yok biz bu inşaatı el birliğiyle kaldıralım' dedik ve iki seçenek sunduk ya bizimle birlikte bu inşaatı bitirmek için el ele verin ya da Cazım Akaydın'a ne kadar ödeme yaptıysanız size o parayı ödeyelim. Sizin inşaatla bir alakanız kalmasın’ dedik.  İşte biz 80 üye inşaatı ortak tamamlamaya çalışırken 15 üyenin mağduriyetini giderdik içerde olan paralarını ödedik. Geriye iki seçeneği kabul etmeyip bizim emeklerimize ortak olmaya çalışan ve bizi mahkemeye veren 20 kişi ile mücadele ediyoruz. Hakları olmayan payı istiyorlar." İddialarında bulundular. 

 

 

 

 

"İNŞAATIN TÜM BORÇLARINI ÖDEDİK"

 

Kooperatife üye yaklaşık 80 kişi yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi: 


"3 yıldır inşaatın tüm borçlarını ödedik ve tüm eksikliklerini tamamlamaya çalıştık. Her şeyi tamamladık derken, bu defa zamanında onlara sunulan iki teklifi de kabul etmeyip hiçbir taşın altına ellerini koymayan ve hakları olmayan daireleri çirkin iftiralarla almaya çalışan bu 20 üye ortaya çıktı. Biz bu durumda mağdur olan tarafız. Çirkin iftiralar ve çeşitli duygu sömürüsü ile eylemler gerçekleştirmekten vazgeçsinler. Biz el birliği yaptık ve kooperatife 2 daire fiyatına yakın para harcadık. Yalan yanlış bilgi ve beyanlarla kamuoyunu yönlendiremeye bilgilendirmeye çalışıyorlar." 

 


 HABER: EMRULLAH ÖZBEY

 

 

 


30.10.2023 17:43