Muş'ta yol yapımına karşı direniş: Özel mülk sahipleri yıkıma izin vermiyor

Muş Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Karakış Sitesi sakinleri, yol yapım çalışmaları nedeniyle belediye ekipleriyle gergin anlar yaşadı.

ALPARSLAN DİYARI- Belediye, yol açma çalışmaları kapsamında site binasının bir kısmının yıkılması gerektiğini belirtirken, site sakinleri ve mülk sahipleri bu karara karşı çıktı. Belediye ekipleri ve site sakinleri arasında yıkım süreci nedeniyle yaşanan tartışmalar, bölgedeki tansiyonu yükseltti.

 

BELEDİYE YOL YAPIMI İÇİN YIKIM KARARI ALDI

 

Muş Belediyesi, Hürriyet Mahallesi’nde başlattığı yol yapım çalışmaları kapsamında Karakış Sitesi'nin ceçre duvarının yıkımı konusunda yıkım kararı aldı. Belediye ekipleri, yolun genişletilmesi ve altyapı çalışmaları için siteye ait surun bir kısmının imara girmesinden dolayı yıkılması gerektiğini belirtti. Ancak site sakinleri ve mülk sahipleri, yıkımın gerçekleşmemesi için direnmeye devam etti.

 

 

ÖZEL MÜLKİYET SORUNU GERGİNLİĞİ TIRMANDIRIYOR

 

Yıkım sürecinde yaşanan asıl gerginlik, yolun sonunda bulunan özel mülkiyete ait bir araziyle ilgili oldu. Yolun tamamlanabilmesi için bu özel arazinin de belediyeye devredilmesi gerektiği ifade edilirken, arazinin sahibi bu talebe olumsuz yanıt verdi. Alt kısımda yer alan site sakinleri de bu durumun çözülmeden yıkımın gerçekleşmesini kabul etmeyeceklerini belirttiler. Vatandaşlar, "Yol açılacaksa özel araziyi satın alın, sonra bizim binanın surunun yıkın. Aksi takdirde yıkıma izin vermiyoruz," diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

SİTE SAKİNLERİ YIKIMA KARŞI DİRENDİ

 

Karakış Sitesi'nde oturan vatandaşlar, yıkım kararına karşı sert bir tutum sergileyerek belediye ekiplerine direndi. Belediye zabıta ekipleriyle vatandaşlar arasında zaman zaman gergin anlar yaşanırken, site sakinleri kendi mülklerinin belirttikleri gibi imara açılan kısma kadarda osla  izinsiz bir şekilde yıkılmasını kabul etmeyeceklerini belirtti. Gerginliğin artması üzerine bölgeye takviye zabıta ve polis ekipleri sevk edildi.

 

 

ÇÖZÜM BEKLEYEN BİR YOL SORUNU

 

Hürriyet Mahallesi’nde yaşanan bu gerginlik, belediye ile vatandaşlar arasında yaşanan bir yol sorunu olarak dikkat çekiyor. Site sakinleri, yıkımın gerçekleşmemesi için belediyeden özel araziyle ilgili çözüm beklediklerini belirterek, "Bizler bu süreçte mağdur olmak istemiyoruz. Yol yapımı için önce özel arazi sorununu çözsünler, sonra bizim alanımızı yıksınlar. Aksi takdirde yıkıma izin vermeyeceğiz," ifadelerini kullandılar.

 

Belediye yetkilileri ise sürecin hukuki çerçevede ilerlediğini ve vatandaşların mağdur olmaması için gereken adımların atıldığını belirterek, yol çalışmalarının devam edeceğini bildirdi.

 

 

TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Karakış Sitesi’nde yaşanan bu gerginliğin nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu. Vatandaşlar, yıkım sürecine engel olmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtirken, belediye ise bölgenin altyapı ve yol sorunlarını çözmek adına kararlı görünüyor.

YAŞANANLARA RAĞMEN YIKIM GERÇEKLEŞTİ 

Büyük gerginliklere neden olan yıkım ve imar gerekçesi duyarlı vatandaşların araya girmesi ile çözüme kavuşturuldu. Yıkım soonrası belediye yetkililerinin site sahiplerinin yıkım sonrası  istedikleri yere yeniden duvar yapımında anlaştı gerginlik giderilmiş oldu.

 

HABER TUNCAY ÇANGA


30.09.2024 14:15