Muş’ta yoğun kar yağışından sonra kardan kahvehane ilgi odağı oldu

Muş'a bir çay ocağı işletmecisi, kar kütlesini oyarak içinde çay ve haşlamış patates servisi yaptı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'un kültür mahallesinde çay ocağı işleten Yılmaz Alak, yol kenarında biriken kar kütlesi, oyulan kar kütlesinin içine de müşterilerin rahat bir şekilde çay içmesi için masa ve sandalye yerleştirdi.

 

 

Muş deyince hemen akla kar geldiğini belirten Yılmaz Alak, Doğu Anadolu bölgesinin en yüksek rakımlı Muş ta sürekli kar etkili olduğunu ve adeta kent bir beyaz gelin gibi süslendiğini söyledi.

 

 

 

 

 

Kardan faydalanmak için kardan Eskimo ev türü yaptığını aktaran Alak, bunun içerisine közde pişirdiğim patates ve çay servisi yapıyoruz. İnsanlarımız tarafından yoğun ilgi görüyor gelip burada hem çayı içiyor hem közde pişirilen patatesi yiyor fotoğraf çekiyor ve bundan dolay çok keyif alıyorlar" diye konuştu.

 

 

 

Kardan yapılan otantik evde çay içen vatandaşlar, “Kardan yapılan otantik evin içerisinde oturup, çay ve közde pişirilen patates yiyerek keyfimize baktık. Çok güzel olmuş. İlimizde fazla kar yağıyor. İşletme sahibi karı değerlendirmek için çok güzel bir otantik ev yapmış. Bizde boş zamanlarımızda gelip burada hem sıcak çayımızı hem de közde pişirilen sıcak patates yitiyoruz ve hatıra fotoğraf çekiyoruz" ifadelerini kullandılar.

 

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 


06.02.2024 09:26