Muş'ta yaban hayatını tehdit edenlere keskin bir ders: Ağır cezai yaptırım uygulandı!

Muş'ta gerçekleştirilen kontrollerde av kabahati işleyen bir kişiye Muş Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğü (Muş DKMP) tarafından yüksek bir cezai yaptırım uygulandı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş DKMP Müdürlüğü, doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilir avcılık yönetimi için yürütülen çalışmalar kapsamında, Merkeze Taşoluk Karakolu Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen kontrollerde önemli bir tespitin yapıldığını duyurdu.

 

 

 

 

 

 

Kontroller sonucunda av kabahati işleyen ve tuzak kullanan bir kişinin belirlendiği ve ilgili kişiye idari para cezası ve tazminat cezası olmak üzere toplamda 16 bin 121 TL yaptırım uygulandığı bildirildi.

 

 

 

Muş Doğa Koruma Ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada: “Merkez Taşoluk Karakolu Jandarma Komutanlığımız tarafından yapılan kontrollerde Av Kabahati işleyen 1 kişi ile arazide karşılaşılmış tuzak, kullandığı görülmüş canlı mühre olarak kullanıldığı tespit edilen 2  adet Kınalı Kekliği alı koyduğu tespit edilmiş, şahıs hakkında tutanak tutularak Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube Müdürlüğümüz konu hakkında bilgilendirilmiştir. Şahıs hakkında yapmış olduğu av kabahati için idari para cezası ve tazminat cezası olmak üzere toplam 16 bin 121 TL yaptırım uygulanmıştır. Gelecek nesillere sürdürülebilir bir yaban hayatı bırakmak için desteklerini esirgemeyen Jandarma Teşkilatımız başta olmak üzere Merkez Taşoluk Karakolu Jandarma Komutanlığımıza, avcılığın yoğun olarak yapıldığı bölgede Av Koruma ve Kontrollerine vermiş olduğu destekten dolayı Doğa Koruma Ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak teşekkür ederiz. Av Koruma ve kontrollerimiz aralıksız devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.

 

 

“HABER: KADER AKÇİL"

 

 


08.03.2024 13:08