Muş'ta velilere uyarı: Çocuklarınızı rastgele servislere kaydetmeyin!

Muş Şoförler Odası Başkanı Naim Aşan, velilere yönelik önemli bir uyarıda bulunarak korsan okul servislerinin güvenli olmadığını ve çocuklar için büyük tehdit oluşturduğunu belirtti.

 

ALPARSLAN DİYARI-Başkan Aşan, velilerin çocuklarını rastgele servislere kaydetmeden önce gerekli sorgulamaları yapmaları gerektiğini vurguladı.

 

KORSAN SERVİSLER GÜVENLİ DEĞİL!

 

Muş Şoförler Odası Başkanı Naim Aşan, yaptığı açıklamada, denetime tabi olmayan korsan taşımacılığın kesinlikle güvenli olmadığını söyledi. Aşan, Muş’ta odaya kayıtlı servis sayısının 86 araç olduğunu belirterek, velilere şu uyarıları yaptı:

 

“Velilerimize özellikle uyarımızdır: Korsan servisler asla tercih edilmemelidir. Denetime tabi olmayan, vergi kaydı bulunmayan, trafik müdürlüğünün kontrolüne girmeyen ve çalışanları herhangi bir kritere tabi olmayan korsan servis araçları çocuklarımız için güvenli değildir.”

 

 

ODAYA KAYITLI SERVİSLER TERCİH EDİLMELİ

 

Başkan Aşan, velilerin çocuklarının güvenliği için dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Odaya bağlı ve düzenli olarak denetlenen servis araçlarının tercih edilmesi gerektiğini belirten Aşan, şunları ekledi:

 

“Odamıza bağlı servis araçlarının tercih edilmesi, çocuklarımızın güvenliği açısından büyük önem taşımaktadır. 2024-2025 Eğitim Öğretim dönemi için geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza ve öğretmenlerimize başarılar diliyor, velilerimize de kolaylıklar diliyorum. Ayrıca, servisçi esnafımıza kazasız, belasız hayırlı işler temenni ediyorum.”

 

VELİLERE SORUMLULUK DÜŞÜYOR

 

Velilerin çocuklarının taşınmasında güvenli ve denetimli servisleri seçmeleri gerektiğine dikkat çeken Aşan, korsan servislerin vergi kaydı bulunmaması ve herhangi bir denetime tabi olmamaları nedeniyle büyük risk taşıdığını ifade etti. Bu uyarılar doğrultusunda veliler, çocuklarının güvenliğini sağlamak için daha bilinçli adımlar atmaya davet edildi.

 

HABER TUNCAY ÇANGA


10.09.2024 13:46