Muş'ta Uyuşturucu ile Mücadelede Güçlü Adımlar: Dernek Başkanı TRT GAP’ta

Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, TRT GAP’ta canlı yayınlanan Aslı Hocaoğlu’nun “Hayatın İçinden” programına canlı yayınla katıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Bingöl, programda Anneler Hareketi ve bağımlılıkla mücadelenin sadece hastane tedavisiyle sınırlı kalmaması gerektiğini, aynı zamanda sosyal, duygusal ve fizyolojik boyutların da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

 

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE TOPLUMSAL FARKINDALIĞIN ÖNEMİ

 

Alparslan Bingöl, bağımlılıkla mücadelede toplumsal farkındalığın artırılmasının önemine dikkat çekti. Muş Valisi, Alparslan Üniversitesi Rektörü ve Fecri Yıldırım’ın bu konudaki duyarlı yaklaşımlarını takdir eden Bingöl, toplumsal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, programa katılım fırsatını sunan Aslı Hocaoğlu’na teşekkürlerini iletti.

 

 

DERNEK ÇALIŞMALARININ KAPSAMLI YAKLAŞIMI

 

Bingöl, bağımlılık sorunuyla başa çıkmada kapsamlı bir yaklaşımın gerekliliğine değinerek, Muş Gençliği Uyuşturucu İle Mücadele Derneği olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında şu bilgilere yer verdi.

 

"Muş gençliği uyuşturucu ile mücadele derneği olarak ilimizde anneler harekatı başladı anneler evlatları için derneğimize geliyorlar bizler Muş gençliğini uyuşturucuya kurban etmemek için sahada ne gerekiyorsa yapıyoruz.

 

Bizler öz verili bir şekilde hizmet etmekteyiz. Anne Babalar toplum üzerine düşeni yapması gerekiyor ki bizler bu gençlerimizi uyuşturucudan kurtaralım bir gencimizi kurtardığımız zaman bizlerden mutlusu yok gençlerimize şunu söylemek istiyoruz muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kandan oluşur damarlarımızdaki asıl kanı uyuşturucu ile kirletmeyin sevgili Anne Babalar lütfen evlatlarınızla ilgilenin. Onları ilgisiz sevgisiz bırakmayın. Sizlerde bulamadığı sevgiyi dışarda aramasınlar. Dışardakiler onları her türlü emelleri için kullanıyorlar"

 

HABER SEVDA BALKAYA


16.08.2024 08:32