Muş'ta uyuşturucu ile mücadele çağrısı: Bağımsız Yaşam Merkezi kurulmalı

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Alparslan Bingöl, 26 Haziran Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

ALPARSLAN DİYARI - Bingöl, Muş'ta bağımlılıkla mücadelede bağımsız yaşam merkezinin kurulması gerektiğini vurguladı.

 

10 YILLIK MÜCADELE

 

Alparslan Bingöl, Muş'ta 10 yıldır bağımlılıkla mücadele ettiklerini belirtti. Gençlerin milli değerlere bağlı bir şekilde yetişmesi gerektiğine dikkat çeken Bingöl, uyuşturucu kullanımının ve kaçakçılığının toplumları tehdit eden büyük bir sorun olduğunu ifade etti.

 

"Uyuşturucu ile mücadelede ailelere çok büyük görevler düşmektedir. Gençlerimizin milli değerlere bağlı bir şekilde yetişmesini sağlayan ailelerimiz vasıtasıyla bu büyük tehlikenin bertaraf edilmesinde çok büyük katkı sağlanacaktır," diyen Bingöl, eğitim kurumlarının da bu mücadelede etkin rol oynaması gerektiğini söyledi.

 

BAĞIMSIZ YAŞAM MERKEZİ KURULMALI

 

Bingöl, Muş'ta bağımlılar için rehabilitasyon merkezlerinin acilen kurulması gerektiğini belirtti. "Muş ilimizde acil bir şekilde Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Bağımsız Yaşam Merkezi kurulması gerekiyor," diyerek bağımlı bireylere 7/24 destek ve ilgi gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

 

Uyuşturucu kullanımının kişileri sokaklara düşürdüğünü ve ailede huzursuzluk yarattığını ifade eden Bingöl, bağımlılıkla mücadelede toplumsal bir seferberlik başlatılması gerektiğini söyledi. "Aileleri bu işin içine koymamız lazım. Madde bağımlısı evlatlarına nasıl davranmalıdır bilinçli bir şekilde hareket etmelidirler. Top yekün mücadele etmek gerekiyor," dedi.

 

ANNELER HAREKATI

 

Derneğin sahada aktif olarak çalıştığını belirten Bingöl, "Bizler sahadayız, Muş'un tüm mahallelerinde uyuşturucu kullanımının önüne geçebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 10 yıldır Muş'ta bağımlılıkla mücadele ediyoruz," dedi. Bingöl, annelerin de bu mücadelede aktif rol aldığını belirterek, "İlimizde artık anneler harekatı başladı, anneler evlatlarının uyuşturucu yüzünden ölmesini istemiyorlar," şeklinde konuştu.

 

GÜVENLİK GÜÇLERİNE ÇAĞRI

 

Bingöl, uyuşturucu ticaretinin terör örgütlerinin beslendiği önemli bir araç olduğunu belirterek, güvenlik güçlerinin uyuşturucu ile mücadelesini artırması gerektiğini vurguladı. "Milletimizin sağlıklı bir toplum olması noktasında çok büyük bir engel olan bütün uyuşturucu maddelerden arınmış bir toplum olmak dileğiyle," dedi.

 

GENÇLİĞE YATIRIM

 

Bingöl, Muş Gençliği projesinin önemine değinerek, "Muş'un gençliğine sahip çıkalım, Muş ilimizde en büyük proje 'Muş Gençliği' projesidir. Gençlerimiz devletine, milletine faydalı hizmetler yapsınlar. Bu dünyada en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Bir insan değişirse dünya değişir," ifadelerini kullandı.

 

Muş Gençliği Uyuşturucu ile Mücadele Derneği olarak, gençlerin milli değerlere bağlı, sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirten Bingöl, toplumun her kesiminden destek beklediklerini söyledi.

 

HABER SEVDA BALKAYA

 


24.06.2024 14:54