Muş'ta Tarihimiz ve Biz programı

Muş İl Müftülüğü tarafından "Tarihimiz ve Biz" temalı program gerçekleştirildi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Muş İl Müftülüğü tarafından düzenlenen "Tarihimiz ve Biz" programına iştirak etti.

 

Rektör Alican, kıldırdığı Yatsı namazının ardından Sayılgan Camii okuma salonunda gerçekleşen etkinlikte, Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Genel Sekreter Harun Demir, Muş İl Müftüsü İbrahim Halil Demir ve birçok din görevlisi ile vatandaş yer aldı.

 

 

Rektör Alican, Filistin ve Gazze konularına değindi. Devletler arası sınırların tarihi, kültürel ve dini boyutlarına vurgu yaparak, günümüzde çizilen yapay sınırların doğallıktan uzak olduğunu belirtti. Suriye ile Türkiye arasında sınır inşası ve bu sınırların anlamını sorgulayarak, doğal sınırların kültür, din ve tarih ile belirlendiğini ifade etti.

 

 

Ayrıca, 1990'lara kadar Türkiye ile Suriye arasında bayramlaşma geleneğine dikkat çeken Rektörümüz, 1910'lardan itibaren çizilen yapay sınırların yerine tarihsel mirasa işaret etti ve bin yıl boyunca oluşmuş ve coğrafyada kök salmış, bizlere zaruri miras kalan sınırların önemini vurguladı. Konuşmasında, İsrail devletinin neden olduğu acı olayların insanlık haysiyetini zedelediğini de dile getirdi.

 

"HABER: HARUN SEÇKİN"

 

 


14.01.2024 09:04