Muş'ta şiddetli fırtına çatıları uçurdu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kodlu uyardığı kentler arasında yer alan Muş'ta dün gece etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin çatıları uçtu.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'ta son 3 gündür aralıklarla yağan yağmur, dün gece saatlerinde yerini şiddetli rüzgâra bıraktı. Bazı iş yerlerinin çatıları uçtu.

 

 

 


Şiddetli rüzgâr nedeniyle Muş Kültür Müdürlüğü karşısındaki Sanayi Sitesi'nde 4 iş yerinin çatısı zarar gördü. İş yeri sahipleri etrafa saçılan çatı parçalarını bir araya topladı.

 

 

 

 

“HAVA DÜZELİNCE ÇATILARIMIZI TEKRAR ONARACAĞIZ”

 

Gazetecilere, dün gece etkili olan fırtınadan dolayı çatılarının uçtuğunu ve sabah işe gelince korkunç bir manzarayla karşılaştıklarını ifade eden Sanayi Esnafı Yunus Özmen, "Gece çok şiddetli bir fırtına vardı ve sabah işe gelirken korkunç bir manzara ile karşılaştık. Kendi imkânlarımızla etrafa saçılan çatı parçalarını topladık. Havaların düzelmesini bekliyoruz. Hava düzelince çatılarımızı tekrar onaracağız. Can kaybı olmaması bizi mutlu etti. İşyerlerimizde sadece maddi hasar bulunmakta. Fırtınadan dolayı 4 dükkânda hasar oluştu."

 

 

 

 

“İŞYERLERİNDEKİ BAZI MALZEMELER ZARAR GÖRDÜ”

 

Sanayi esnafı İsmail Avcı da "Akşam saat 7.00'da dükkânımızı kapattık, her şey normaldi. Sabah geldiğimizde tabelalar ve işyeri çatıları uçmuştu. İlkbahar mevsiminde yine aynı sorunları yaşamıştık. Şu anda çok mağduruz. İşyerlerindeki bazı malzemeler zarar gördü. Bizde kendi imkânlarımızla zararımızı karşılayacağız." dedi.

 

HABER: KADER AKÇİL

 

 

 

 

 

 


27.11.2023 14:45