Muş’ta şehiriçi ulaşıma bir zam daha geldi! 

Muş'ta toplu taşımaya bir yılda iki defa zam geldi.  Asgari ücret ve akaryakıt zamlardan sonra Haziran ayında yapılan zammın ardından Muşluları Ekim ayında da yeni bir zam daha karşıladı.

ALPARSLAN DİYARI-  Özel halk otobüslerinde ve dolmuşlarda tam şehiriçi 8  TL, öğrenci 6,50 TL’ye yükseldi. Üniversite ulaşımı da tam 10 TL, öğrenci ise 8 TL. Zamlı fiyatların Ekim ayı itibari ile uygulanmaya başlandığı belirtildi.  

 

 

Buna göre, özel halk otobüslerinde ve dolmuşlarda 4,25 TL olan öğrenci ücreti 6,50 TL,  6,50 TL olan tam ücret ise 8 TL oldu. Üniversite güzergahında ise 6.5 TL’den 8 TL, tam bilet ise 8 TL’den 10 TL’ ye çıkarıldı.

 

 


Konuyla ilgili Muş Belediyesinden alınan bilgilere göre, ulaşım ücretlerinin akaryakıta gelen zamlardan kaynaklı olduğu ifade edildi. 

 

 
Muş
Belediyesinden yapılan açıklamada, “şehir içi ulaşım ücretleri  akaryakıta gelen zamlardan dolayı kaynaklanıyor. Buna göre, Şehir içi ulaşımda daha önce 4,25 TL olan öğrenci ücretleri 6,50 TL’ye, 6,50 TL olan tam bilettin fiyatı 8 TL'ye yükseltildi. Ayrıca 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza, Engelli ve Şehit Gazi ailelerimize ise ulaşım ücretsiz olacak.” denildi.

 


HABER: KADER AKÇİL

 

 


23.10.2023 12:06