Muş’ta sağılan sütler ve peynirler daha verimli olacak!

Muş Alparslan Üniversitesi’nde sağlıklı süt sağımı ve kaliteli peynir yapımı konusunda kadın çiftçi eğitimleri verildi. Eğitimlere 17 kadın çiftçi katıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Uygulamalı Bilimler Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Onur Şahin tarafından verilen eğitim sırasında süt sağımı ve peynir yapımı kılavuzları, paydaş kuruluş Energo-Pro tarafından kadın çiftçilere meme hijyeni için gerekli meme daldırma kabı ve dezenfektanı, peynir yapımı için gerekli peynir mayalama kazanı, gıda termometresi ve kalsiyum klorür dağıtımı yapıldı. 

 

 

 

 

Eğitim kapsamında yapılan peynirler salamurada olgunlaştırıldıktan sonra MAUN ve Energo-Pro işbirliğiyle Ekim ayında düzenlenecek olan En İyi Peynir Yarışması’na katılacak. Şahin, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında MAUN tarafından gerçekleştirilen eğitim çalışmalarına vermiş oldukları desteklerden dolayı Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican ile Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ’a teşekkür etti.

 

 

 

 

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, yaptığı açıklamada daha öncede bu eğitimler kapsamında ‘Sığır Yetiştiriciliği” eğitimi verildiğini belirterek, katılım sağlayan kadın çiftçilerin sayısının artacağını belirtti.


(HABER MERKEZİ)

 

 

 

 


15.08.2023 12:25