Muş'ta sağanak yağış etkili oluyor! Hafta boyunca yağışlar devam edecek mi? 

Muş'ta cumartesi akşamı  başlayan sağanak kent genelinde etkili oluyor. Peki Muşluları hafta boyu nasıl bir hava bekliyor? İşte detaylar....

ALPARSLAN DİYARI- Muş'ta cumartesi akşamı  başlayan ve sabah saatlerinde de etkisini sürdüren sağnak yağış kent merkezini şemsiyeli vatandaşlarla doldurdu. 

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren Doğu Anadolu’da görülecek sağanak yağışların, kuvvetli güneyli rüzgar ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) ile birlikte gece saatlerinden itibaren bölgenin batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl), yarın (Pazar) öğle saatlerinden sonra Erzurum’un güney ve batısı, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (21-75 kg/m2), Erzincan, Tunceli, Bingöl, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer şiddetli (76-100 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, genel olarak yağmur ve sağanak, 1700 m üzeri rakımlı kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 

 

 

Muş’ta hava durumu en yüksek 8 derece, en düşük -2 derece olarak seyredecek. İşte Muş’ta 5 günlük hava durumu….

 

 

 MUŞ'UN  5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

 

 

 

 

 

HABER: HARUN SEÇKİN


20.11.2023 09:10