Muş’ta Ramazanın ilk iftarı bugün yapılacak! İlk iftarda yeler yapmalıyız?

"On bir ayın sultanı" ramazanın ilk orucu için Muşlular bu gece sahura kalktı. Muş’ta Ramazan ayının ilk iftarı saat 18:24 açılacak.

 

ALPARSLAN DİYARI- Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan ramazanın ilk teravih namazı ülke genelindeki olduğu gibi Muş’taki camilerde de kılındı.

 

UZMANLAR UYARIYOR!

 

Ramazan ayı başlıyor, ilk sahur bu gece yapıldı. Uzmanlar sahur ve iftar için uyarıyor. Hem sahurda, hem de iftarda, dengeli beslenmek oldukça önemlidir dediler.

 

Sahurda yapılan öğünün önemine dikkat çeken Halk Sağlığı Uzmanları, "Sahurda midemizin boşalmasını geciktirecek. Bizim gün içerisinde tok kalmamızı sağlayacak kan şekerimizin düşmesini oldukça engelliyebilecek. Bir öğün öneriyoruz. Bir örnek verecek olursak da aslında süt, yoğurt, peynir, yumurta çiğ sebze- meyve tam tahıllı ekmekten oluşan hafif bir kahvaltı olabilir." dediler.

 

İftarda ise hızlı yemek yenmemesi uyarısında bulunan Uzmanlar, "İftarda alışık olunan üzere zeytin ve hurma ve bir bardak suyla orucumuzu açtıktan sonra 15 dakikalık bir dinlenme molası istiyoruz. Çünkü beynimize ilk tokluk sinyalleri ağzımıza ilk besini aldıktan 15-20 dakika sonra gider. Et yemeği olabilir, zeytinyağlı sebze yemeği bir kuru bakla yemeği olabilir. Yanına salatamız 1-2 dilim tam buğday ekmeği ile devam edebiliriz." açıklamasında bulundular.

 

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus ise, sıvı kaybı. Uzmanlar, günlük 2-3 litre sıvı ihtiyacının karşılanması gerektiği uyarısında bulunuyorlar.

 

"HABER VEYSEL EŞİN"


11.03.2024 10:00