Muş’ta ramazan denetimleri devam ediyor

Muş İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, düzenli olarak gerçekleştirdiği gıda denetimlerine Ramazan ayı nedeniyle arttırarak devam ediyor.

ALPARSLAN DİYARI- Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların yoğun olarak tükettikleri; ekmek-pide, unlu mamuller, tatlı, şeker ve şekerli mamuller üretim ve atış yerleri ile gıda satış ve toplu tüketim yerleri gıda kontrol görevlileri tarafından denetleniyor.

 

 

 

 

 

Yapılan denetimlerde özelikle Gıdaların son tüketim tarihi, muhafaza koşulları ile etiket bilgileri kontrol ediliyor.

 

 

 

 

 

“GIDA SATAN VE ÜRETEN İŞLETMELER SIK SIK DENETİLMEKTEDİR”

 

 

Vatandaşların sağlığının öncelikli olduğunu belirten Muş İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün “Ekiplerimiz tarafından gıda satan ve üreten işletmeler sık sık denetilmektedir. Amacımız vatandaşlarımızın sağlığını olumsuz etkileyecek her işletmenin denetim altına alınması. Gıda üretimi yapan işletmelerde başta temizlik ve hijyen, gıda ürünü satan işletmelerde ise son tüketim tarihleri ve muhafaza koşulları ile etiket bilgileri kontrol edilmektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 


“GIDA DENETİMLERİ BÜYÜK BİR HASSASİYET VE ÖZVERİ İLE DEVAM EDECEK”

 

 


Gün konuşmasının devamında, gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşların karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri denetimlerin etkinliğini artıracağını ayrıca ramazan ayı öncesinde olduğu gibi Ramazan Bayramı sonrasında da gıda denetimlerinin büyük bir hassasiyet ve özveri ile devam edeceğini belirtti.

 

 


“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 


28.03.2024 14:30