Muş’ta Projesi Başvuru Sonuçları Açıklandı: 16 proje kabul edildi

Muş’ta Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinde hibe desteği almaya hak kazanan başvuru sahipleri belli oldu.


Uzman Eller Projesi kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderilen  projelerden 16 adedi asil listeye girerek hibe desteği almaya hak kazandı.

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında geçerli başvuru yapan  projeler  bakanlığa gönderildi. Muş’tan  gönderilen projelerden 16 tanesi hak kazandı. Hibe sözleşmesi imzalamaya hak kazanan proje sahipleri ile Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında 10-14 Temmuz 2023 tarihleri arasında imzalanması gerekmektedir.


 

Kırsal alanda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden, meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olan genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi” başvuruları sonuçlandı.

Muş Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre asil listedeki başvuru sahiplerinin askı süresince askı listesini kontrol ederek, hibe sözleşmesinde istenilen evrakları hazırlaması gerekiyor.

Liste askıdan indikten sonra 5 iş günü içinde hibe sahipleri ile hibe sözleşmesi imzalanarak projelerin uygulanmasına başlanacak.


Proje başvurusu uygun bulunan girişimcilere 250 bin liraya kadar yüzde 100 hibe desteği verilecek.


05.07.2023 12:17