Muş’ta piknik alanları adeta çöplük yuvası

Muş’ta tarihi Murat köprüsü piknik alanı adeta çöp yuvasına dönmüş durumda.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’un en önemli piknik alanlarından Tarihi Murat Köprüsü piknik alanı atık malzemeler nedeniyle adeta çöp alanına döndü. Piknik alanının kendini bilmez kişiler tarafından kirletilmesi bir yana, yetkililer tarafından temizlenmemesi de vatandaşların ayrıca tepkisine neden oldu.

 

 

 

 

Son yıllarda hem Muş hem de çevre illerin uğrak yeri olan Tarihi Murat Köprüsü, etrafa atılan çöplerden geçilmiyor. Çöp bidonlarının kovalarının da taştığı alanda, çoğu aile yemek artıklarını, şişeleri, hatta piknik malzemelerini etrafa fırlattı ve bölge Muş çöplüğünü andırır hale geldi. Piknik alanının girişinden itibaren, masaların çevresi, ağaçların köklerine kadar her yerin çöple dolu olması, büyük utanç verdi. Hafta sonları piknik yapmaya giden birçok vatandaş etraftaki manzarayı görünce, başka alanlara kaçmayı tercih etti.

 

 

 

 

       

Şişelerden, kömür poşetlerine, yemek atıklarından doğada en güç kaybolan plastiklere kadar tüm çöpler, alanı kapsamış durumda.

 

 

 

 

Yeşiliyle adeta cenneti andıran ve genç yaşlı birçok kişinin bir nebze olsun rahatlamak için gittikleri tarihi Murat Köprüsü Piknik Alanı’nın adeta cehenneme dönen görüntüsü için yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar, ‘Herkes üstüne düşeni yapmalı' diyerek sitemde bulundular.

 

 

"HABER: EMRULLAH ÖZBEY"

 

 

 

 

 


29.04.2024 12:39