Muş’ta özel bir hastaneden hastaya fatura şoku!

Muş’ta, rahatsızlanan babasını özel bir hastanenin acil bölümüne götüren ve yoğun bakıma yatırılan hastaya bir gece için bin 300 TL ücret çıkarıldı.

 

Alınan ücretlerin Sağlık Uygulama Tebliği’ne aykırı olduğunu söyleyen hasta yakını Emrah Erol, hastane yetkililerinden “Dilediğiniz yere şikayet edebilirsiniz” cevabını aldı.

 

"DİLEDİĞİNİZ YERE ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ"

 

Her ne kadar acil durumda olduğumuz belirtilmişse de itirazlarımız dikkate alınmamış ve ödemeyi yapmamız gerektiği söylenmiştir diyen hasta yakını Emrah Erol, şu iddialarda bulundu:  “ilk etapta hastanenin acil servisine giriş yaptık. Daha sonra bize hastanın acil yatırılması lazım denildi. Hastamın yatışını yaparken günlük tedavi ve yatak ücreti 600 TL diyerek bize yatış evrakını imzalattılar. Bizim de aciliyetimiz olduğu için evrakı hemen imzaladık.  Meğerse yatış evrakında da hastaya yapılacak tedaviyi sonrasında alınacak ek ücretleri kabul edeceğime dair bir ibare varmış. Ben de onlara, bana sadece günlük tedavi ve yatak ücreti 600 TL dediniz. Şimdi neden bin 300 TL ücret istiyorsunuz? Verdikleri cevaplar şu; 'Dilediğiniz yere şikayet edebilirsiniz, Yatış evrakını okusaydınız, orda her şey yazıyor, istenilen ücreti ödemek zorundasınız.’ Daha sonra da indirim yaparak kendilerince bin 300 TL’den bin TL’ye düştüler. Hastamızın aciliyeti nedeniyle ödemelerimizi yaptık ve 24 saat geçmeden hastamızı özel hastaneden devlet hastanesine götürdük.”

 

"DENETİM YAPILMASI LAZIM"

 

Özel hastanenin insan sağlığından çok para hesabını yaptığını iddia eden Erol, “Ben ödediğim paranın derdinde değilim. Üzerimde para vardı ve ödeme yaptım. Acil durum olduğu için evrakları da hemen imzaladım. Hastaneye giriş yapanları buradan uyarmak istiyorum. Bilmeden hastaneye giden biri üzerinde para olmazsa ne yapacak? Özel hastane bu tavrını değiştirmeli ve hastalara tuzak kurmamalı. Yatak ücreti olarak günlük 600 TL deniliyor. Sonrasında bu rakam 2 hatta 3 katına çıkarılıyor. Özel hastanelerin denetilmesi ve vatandaşların sorunlarına çözüm bulunması için gereken neyse yapılmalıdır.” diyerek yetkilileri göreve davet etti.


02.07.2023 16:31