Muş'ta otogarda vergi adaletsizliği tepki çekiyor: Zengin ve fakir arasındaki fark göz ardı ediliyor

Muş otogarında görev yapan Hidayet Dulun, uçak bileti fiyatları ve vergi politikalarında yaşanan adaletsizliğe dikkat çekerek, bu durumun hem kendi işi hem de genel halk için büyük bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

ALPARSLAN DİYARI-Hidayet Dulun, iller arası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüs firmasının temsilcisi olarak, uçakların benzer mesafelerde bile kendilerinden daha düşük yakıt maliyetleriyle çalıştığını belirtti.

 

 

“BİZ 44 TL’YE YAKIT ALIYORUZ, UÇAKLAR DAHA UCUZA ALIYOR”

 

Dulun,“Şimdi ben 44 TL’ye yakıt alıyorum, uçaklar bizim altımızda fiyatlar ile benzin alıyorlar. Uçakların kestikleri bilet fiyatları 2 bin ile 2 bin 700 TL civarında. Benim kestiğim bilet ise 1.800 TL” dedi. Hidayet, yolcuların yüklerinden dolayı otobüs biletlerini tercih ettiklerini, aksi takdirde uçak yolculuğunu tercih ettiklerini belirtti.

 

 

“VERGİ YÜKÜ ADİL DAĞITILMIYOR”

 

Hidayet, vergi yükünün adil dağıtılmadığını vurgulayarak, Hazreti Yusuf döneminden bir örnek verdi. O dönemde zenginlerden daha fazla, fakirlerden ise daha az vergi alındığını hatırlatarak, günümüzde ise uçak biletlerinden alınan verginin düşük, kendi sektörlerinden alınan verginin ise yüksek olduğunu ifade etti. “Bu ülkenin vatandaşı hepimiziz. Vergi hepimize mükelleftir. Ancak zenginlerden daha fazla vergi alınmalı, bizden alınan vergi ise aynı şekilde kalmamalı. Bu durum böyle devam ederse, ülke ekonomisi zarar görecek” diyerek tepkisini dile getirdi

.

 

HALKIN EKONOMİK DURUMU OLUMSUZ ETKİLENİYOR

 

Hidayet, bu durumun yalnızca kendi işini değil, genel olarak halkın ekonomik durumunu da olumsuz etkilediğini belirtti. Vergi adaletsizliğinin toplumun her kesimini etkilediğini vurgulayan Hidayet, yetkililerden adaletli bir vergi düzenlemesi talep etti.

 

 

HABER SEVDA BALKAYA

 


29.08.2024 09:05