ALPARSLAN DİYARI-Muş Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Nükleer Tıp Polikliniği hasta kabulüne başladı.
Muş Devlet Hastanesi’ne kurulan Nükleer Tıp Polikliniği’nde hastalık tanısı, tedavinin yönlendirilmesi ve takibiyle, hastaların çevre illere olan bağımlılığı azalırken Polikliniğinin hizmete girmesiyle Muş’ta önemli bir eksiklik te giderildi. Poliklinikte günde en az 10 hastanın çekimi yapılarak Gamma kamera cihazı ile kalp, tiroid ve böbrek gibi organların çalışma durumunu, anatomisini, fizyolojisini ve patolojisini göstermek için görüntüleme yapılarak hastalık tanısı, tedavinin yönlendirilmesi ve hasta takibi yapılıyor. Poliklinikte ayrıca tiroid sintigrafi, kalp sintigrafi, böbrek sintigrafi ve tüm vücut kemik sintigrafi çekimleri de yapılıyor. Polikliniğin açılmasıyla hastaların çevre illere olan bağımlılığı azalırken, kalp krizi ölümlerinde de, erken teşhis ve tedavilerle azalma yaşandı.
“MUŞ HALKINA VATANDAŞLARIMIZA DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Nükleer tıp polikliniğinin hasta kabulüne başladığını söyleyen Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ömer Başer, hastaların artık çevre illerine gitmeden tedavi olabileceklerini ifade ederek, “Nükleer tıp birimi hastanemizde yeni kurulan bir birim. Yaklaşık 2 aydır hasta almaya başladık. Daha öncesinde bu hastalarımız çevre illere gitmek durumunda kalıyordu. Bu da hastalar için ciddi anlamda sıkıntılı bir durumdu. Yaklaşık 2 aydır bizi bu hizmete başladığımız için artık vatandaşlarımız şehir dışına gitmek zorunda kalmıyorlar. Hizmetler ve tedaviler burada alabiliyorlar, hatta ilimize yakın Bingöl ve Bitlis gibi çevre illerden hasta kabulüne başladık. Orada da şu an bu hizmet olmadığı için vatandaşlara hizmet veriyoruz. Muş halkına vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Muş Devlet Hastanesinde görevli Nükleer Tıp Uzamanı Doktor Seyfullah Karadoğan gamma kamera ile hastaları tedavi ettiklerini ifade ederek, “Hasta almaya başladık. Bizim cihazımız gamma kamera cihazı, şu an Türkiye’de aktif cihaz içerisindeki en yeni cihazlardan biridir. Burada sintigrafi dediğimiz hastaların organlarını gösteren ama diğer görüntülemelerden farklı olarak hastaya damar yolundan radyoaktif maddeyi verdiğimiz sonrasında her istediğimiz organ için farklı bir görüntüleme yaptığımız bir yöntemdir. Şu an biz kalp ve tiroid hastalarına çekimler yapmaya başladık. Kemik hastalarımıza sintigrafi çekimler yapmaya başladık. Çevre illerden hasta alımına başladık. Son birkaç ay önceye kadar bu hastaları diğer hastanelere sevk ediyorduk. Hastalar, Van, Elazığ ve Erzurum’a gidiyordu. Artık tiroit ve tiroit kanseri hastaları il dışına gitmek durumunda kalmıyor. Nükleer tıp polikliniği açtıktan sonra o hastaları takip ediyorum” ifadelerini kullandı.
"HABER: KADER AKÇİL"
22.01.2024 17:30:48