Muş’ta maganda kurşunu can aldı

Muş’un Yarpuzlu Köyü’nde düzenlenen bir düğünde havaya açılan ateş, 7 yaşındaki Nisa Sönmez’in hayatını kaybetmesine yol açtı. Ağır yaralanan küçük kız, tedavi için Elazığ’a sevk edilmesine rağmen kurtarılamadı.

ALPARSLAN DİYARI - Muş’un Yarpuzlu Köyü'nde büyük bir sevinçle başlayan düğün, trajik bir sonla noktalandı. Düğün esnasında geleneksel olarak havaya ateş açılması sonucu 7 yaşındaki Nisa Sönmez’e kurşun isabet etti. Ağır yaralanan küçük kız, önce Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumunun ciddiyeti nedeniyle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Sönmez, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

 

Havaya Ateş Açma Geleneği Yine Can Aldı

 

Düğünlerde silah kullanımı ve havaya ateş açma geleneği, bu kez 7 yaşında bir çocuğun hayatına mal oldu. Küçük Nisa'nın ailesi ve köy halkı, büyük bir şok ve derin bir üzüntü yaşarken, düğündeki sevinç, yerini acıya bıraktı.

 

Olayla İlgili Soruşturma Başlatıldı

Güvenlik güçleri, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Düğünde ateş açan kişinin kimliği tespit edilmeye çalışılırken, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için çalışmalar sürdürülüyor. Muş İl Jandarma Komutanlığı, köyde güvenlik önlemlerini artırırken, düğünlerde havaya ateş açılmaması için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

 

Köy Halkı Derin Üzüntü İçinde

 

Yarpuzlu Köyü, Nisa Sönmez’in vefatıyla derin bir yasa büründü. Henüz 7 yaşındaki Nisa'nın trajik ölümü, köydeki herkesi derinden etkiledi. Köy sakinleri, düğünlerde havaya ateş açılmasının bir an önce sona ermesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için önlem alınmasını talep etti.

 

HABER TUNCAY ÇANGA


21.09.2024 12:29