Muş'ta kütüphane haftası kutlandı

Muş İl Halk Kütüphanesinde, 60. Kütüphane Haftası kutlama etkinliği düzenledi. 

ALPARSLAN DİYARI- Muş İl Halk Kütüphanesi’nde ‘Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler’ temasıyla gerçekleştirilen Törene katılan Muş Valisi Avni Çakır, yaptığı konuşması, kütüphanelerin bir toplumun aynası olduğunu söyledi.

 

 

 

 

İnsanın sahip olduğu kabiliyetler, imkânlar, mekânlar bilgiye gelişmeye ve tarihe verdiği önemi gösterdiğini belirten Çakır, "Kütüphaneler hem o toplumun geçmişteki birikimini muhafaza ediyor hem de aynı zamanda kültürel değerleri muhafaza ediyor. Bu anlamda ülkemizde de kütüphane kültürü son yıllarda çok ciddi anlamda gelişti" sözlerine yer verdi.

 

 

 

 

 


Belediye Başkanı Feyat Asya ise, "İlk emri, oku olan bir dini mensubu olarak okumanın ve kütüphanenin önemini çok iyi biliyoruz. Ama en az okuyan bir toplum olmanın da üzüntüsünü yaşıyoruz. 60. Kütüphane Haftamızın ilimize, hayırlar getirmesini temenni ediyorum" Şeklinde konuştu.

 

 

 

 


Muş Halk Kütüphanesinde 43 bin 304 kitap sayısıyla 256 bin 108 okuyucuya hizmet verildiğini ifade eden İl Halk Kütüphanesi Müdürü Cemal İlaslan, “Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı vardır elbette ama buradan sadece kendisi ve yakınları yararlanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Üstelik böyle bir özel kitaplığa sahip olan kimsenin de kütüphanelere gereksinimi vardır. Çünkü özel bir kitaplık asla kütüphanelerin zenginliğine erişemez. Kütüphanemiz kent merkezinde toplam 43 bin 304 kitap sayısıyla 256 bin 108 Okuyucuya hizmet verilmektedir” dedi.

 

 

 

 

 


Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan öğrencilere hediyeler verildi.

 

 

 

 

 


Programa, Muş Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, vali yardımcıları, İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Şengül, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.

 

 

“HABER: KADER AKÇİL”

 

 

 

 

 

 

 

 


28.03.2024 13:28