Muş’ta Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünden yüksek lisans yapmak isteyenler için kontenjan müjdesi!

Muş Alparslan Üniversitesi’nde (MAUN) Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünden yüksek lisans yapmak isteyenler için kontenjan müjdesi geldi. İşte detaylar…

ALPARSLAN DİYARI- Muş Alparslan Üniversitesi Kürt dili ve edebiyatına ilgi duyan öğrencilere müjdeli haberler verdi. MAUN’da Kürt dilinde yüksek lisans yapmak isteyenler için bu yıl 10 tezli yüksek lisans, 50 tezsiz yüksek lisans öğrencisi alınacağı belirtildi.

 

 

Bu yıl, bölümde hem tezli hem de tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci alımı yapılacak. Başvuru için herhangi bir lisans mezunu olmak yeterli. Tezsiz yüksek lisansta ücret de alınmayacak. Tezli yüksek lisans için ALES puanı 60 ve yukarısı istenirken, tezsiz yüksek lisans için herhangi bir ALES puanı şartı bulunmuyor.

 

TAMAMEN ÜCRETSİZ

 

Üstelik tezsiz yüksek lisans tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Başvurular için herhangi bir lisans mezunu olmak yeterli. Adaylar, sözlü giriş sınavına tabi tutulacaklar. Bu fırsat, Kürt diline ve kültürüne ilgi duyan öğrencilerin akademik kariyerlerine adım atmaları için önemli bir fırsat olarak görüldü.

 

Haber: Sevda Balkaya

 

 


08.08.2024 01:07