Muş’ta köy okulundaki çocuklar geleneksel oyunlarla eğleniyor

Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü'nün gönüllü öğrencileri, atölye çalışmaları kapsamında gittikleri köylerde çocuklarla geleneksel oyunları oynayarak eğlendiriyor.

ALPARSLAN DİYARI- Temel Eğitim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülşah Kuru, çocukların eğlenerek geleneksel oyunları öğrenmeleri, kişisel becerilerini geliştirmeleri amacıyla geçen yıl "Topluma Hizmet" dersi kapsamında atölye çalışmaları başlattı. Bu çalışmalara katılan öğretmen adayları, Rektörlüğün tahsis ettiği araçla gittikleri köylerde hem geleneksel oyunları tanıtmak hem de çocukları eğlendirmek için etkinlikler düzenledi.

 

 

Şu ana kadar 3 köyde 400 çocuğa ulaşan üniversite öğrencileri, onlarla seksek, çuval yarışı, halat yarışı, körebe, eski minder, mendil kapmaca, saklambaç, yumurta taşıma ve bezirganbaşı gibi oyunları oynadı, geri dönüşümün önemi konusunda bilgiler aktardı.

 

 

 

 

Son olarak merkeze bağlı Kumluca İlkokuluna giden öğrenciler, yaptıkları etkinliklerle çocukların eğlenceli bir gün geçirmelerini sağladı.

 

 

Muş Alparslan Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Gülşah Kuru, "Topluma Hizmet" dersi kapsamında kurdukları atölye ile köylerdeki çocuklarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

 

 

Çocuklarla geleneksel oyunlar oynadıklarını anlatan Kuru, şunları kaydetti:

 

 

 

"Öğretmen adaylarımıza teorik eğitim verip onların sahaya inmelerini sağlıyoruz. Bu süreçte öğrenciler çok tecrübeler yaşadı. Sürdürülebilirlik, geri dönüşüm ve sıfır atık prensibiyle yola çıkarak atölyelerimizi kuruyoruz. Farklı isimlerle her hafta atölyemizin bir mottosu ve konusu oluyor. Çocuklarımız oyunlarla hem eğleniyor hem de öğreniyor. Başlangıçta basketbol, voleybol, futbol gibi oyunlara yönelmiştik. Aslında geleneksel çocuk oyunlarının bizlerde de heyecan uyandırdığını ve küçük çocuklara halen hitap ettiğini gözlemledik. Çocuklara geleneksel oyunları oynamaya başladık."

 

 

AA
 


13.06.2024 14:08