Muş’ta kavurucu sıcaklar baş belası oldu! Muş’ta Termometreler 47 dereceyi gördü!

Türkiye’nin kışı en soğuk illerinden olan Muş’ta araç termometreleri 47 dereceyi gösterdi. Kent genelinde park ve bahçeler gün içerisinde boş kaldı.

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Kışı çetin olan illerden Muş’ta geçtiğimiz yıllarda yaz aylarında bile yüksek kesimlerinde kar temizleme çalışmaları yapılırken, bu sene vatandaşlar cehennem sıcakları ile uğraşıyor.

 

MUŞLULAR TEDİRGİN!

 

Muş’ta bu yıl hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başlaması vatandaşları tedirgin ediyor. Vatandaşların birçoğu yaşanan bu sıcakların küresel ısınmanın habercisi olduklarını belitti.

 

TERMOMETRE 47’YE ÇIKTI!

 

Muş’ta araç termometreleri 47 dereceyi gösterdi. Kent genelinde park ve bahçeler adeta boş kalırken, dışarı çıkmak zorunda kalan bazı vatandaşlar ise sıcak hava dalgası ve nemin etkisinden kurtulmak için Karasu nehrine gitti.

 

Aracıyla ilçe merkezinde seyahat eden vatandaşların imdadına klimalar bile çare olmuyor. Sıcaktan bunalan Muşlu vatandaşlar, “Böyle giderse 50 dereceyi geçecek havalar. Evimizden çıkıp, dışarıda hava alamıyoruz. Havalar çok sıcak. Sıcaktan durulmuyor” dedi.

 

Haber: Kader Akçil


13.08.2023 16:24