Muş’ta heyelan nedeniyle hasar gören cami ibadete kapatıldı: Köylüler, yeni cami için kolları sıvadı

Muş Merkeze bağlı Ağartı köyünde heyelan nedeni ile hasar gören ve ibadete kapatılan cami için köylüler kolları sıvadı ve köyde yeni bir cami için çalışmalar başlattı.

ALPARSLAN DİYARI-  Muş Merkeze bağlı Ağartı köyünde geçtiğimiz yıl yaşanan heyelanda zarar gören cami Muş Valiliği, İl AFAD ve Müftülük tarafından yapılan incelemede kullanılamaz raporu aldı. Kullanılamaz raporu alan camiden sonra köy ihtiyar heyeti yeni cami için dernek kurdu ve çalışmalara başladı. Toplamda 500m²  alanda yeni cami için kolları sıvayan köy ihtiyar heyeti cami için hayırseverlerden destek bekliyor.

 

 

 

 

“HEDEFİMİZ VE VATANDAŞLARIMIZIN DESTEĞİYLE ÖNÜMÜZDEKİ YIL CAMİMİZİ İBADETE AÇMAK”

 

Muş Merkez Ağartı Köyü Şeyh Keke Camii ve Müştemilatı Yaptırma Derneği Başkanı Kutbettin Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri, www.alparslandiyari.com ‘a köyde yapımı süren cami inşaatının son durumu hakkında bilgiler içeren açıklamasını paylaştılar. Caminin kaba inşaatının devam ettiğini ifade eden  Dernek Başkanı Kutbettin Sönmez, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl köyümüzde yaşanan heyelan nedeniyle camimizde büyük hasarlar oluştu.  Valilik, İl AFAD ve Müftülük tarafından kullanılamaz raporu verildi. Köy halkı ile bir araya gelerek 500m² alanda yeni cami için kolları sıvadık. Aldığımız kararla yeni camimizin ismi de bölgede yaşamış din adamı Abdülmecid el Xirbizunî (Şeyh Keke) olmasına yönünde karara vardık. Camimizin temelini attık. Şimdi, Allah nasip ederse camimizi hızlı bir şekilde yapımını tamamlayıp ibadete açmayı hedefliyoruz. Bu vesile ile camimizde emeği geçen, bu işlerin yapımına vesile olan iş adamlarımıza, caminin inşaatında çalışan kardeşlerimize, emeklilerimize, kurumlarımıza, yardımda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza, yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum. Allah herkesten razı olsun Allah ölmüşlerimize Rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Bu vesile ile yardım yapmak isteyenler Alıcı kısmına, Muş Merkez Ağartı Köyü Şeyh Keke Camii ve Müştemilatı Yaptırma Derneği TR93 0001 0000 9597 7502 0950 01 nolu IBAN numarasına da bağış yapabilirler. Hedefimiz, hayırsever iş insanları ve vatandaşlarımızın desteğiyle önümüzdeki yıl camimizi ibadete açmak. Şimdiden herkese çok teşekkür ediyoruz. Allah hepinizden razı olsun.”

 

HABER: HARUN SEÇKİN

 


29.09.2023 13:32