Muş'ta havalar soğudu! Kahvehanelerde sobalar kuruldu

Muş’ta kış mevsiminin habercisi olan soğuk hava kendini göstermeye başladı. Hava sıcaklıklarının hızla düşmesiyle birlikte, şehirdeki kahvehaneler de kış hazırlıklarına hız verdi.

ALPARSLAN DİYARI- Uzun kış gecelerinin vazgeçilmezi olan soba kültürü, kahvehanelerde yeniden canlandı.

 

SOBALAR YANDI, SOHBETLER ISINDI

 

Şehirde bir gelenek haline gelen kahvehane sobası, soğuk havaların iyice etkisini hissettirdiği bu günlerde Muşluların buluşma noktası oldu. Kahvehane sahipleri, müşterilerinin daha rahat bir ortamda vakit geçirebilmeleri için sobaları kurdu. Özellikle sobanın etrafında toplanan vatandaşlar, hem ısınmanın hem de sıcak sohbetlerin tadını çıkarıyor.

 

Kahvehane işletmecisi Hasan Yılmaz, kış aylarının Muş'ta sert geçtiğini belirterek, "Havalar soğumaya başlar başlamaz müşterilerimizin talebiyle sobaları kurduk. Kahveye gelenler sobanın başında çaylarını yudumlayıp sohbet ediyor. Kışın soğuk günlerinde burası onların ikinci evi gibi oluyor," dedi.

 

 

SICAK ÇAY VE SOBA BAŞINDA KIŞ AKŞAMLARI

 

Muş’un meşhur soğuklarını bilmeyen yok. Özellikle gece saatlerinde düşen sıcaklıklarla beraber kahvehanelerdeki soba keyfi, adeta şehrin ritüeli haline geldi. Kahveler, sıcak çay ve soba eşliğinde geçirilen uzun kış akşamları, Muş halkı için bir araya gelmenin en güzel yollarından biri.

 

Meteoroloji yetkililerinin verdiği bilgiye göre, önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları daha da düşebilir. Bu da demek oluyor ki, kahvehanelerde soba başı sohbetler daha da artacak.

 

 

HABER SAMİ DEMİR


20.10.2024 11:19