Muş’ta ‘Eşler Arası İyi İletişim Stratejileri’ söyleşisi: Eşlerinize ilgi gösterin

Muş Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Eşler Arası İyi İletişim Stratejileri’ konulu söyleşiye konuşmacı olarak Uzman Aile Danışmanı Yazar Saliha Erdim katıldı.

ALPARSLAN DİYARI- Bursa-Muş Kardeşliği Gençlik Merkezinde düzenlenen ‘Eşler Arası İyi İletişim Stratejileri’ konulu söyleşiye halkın ilgisi büyük oldu. Uzman Aile Danışmanı Yazar Saliha Erdim’in konuşmacı olarak katıldığı söyleşi programında dinde eğitim ve talimatın farkına değinildi.

 

“SÖYLEM ÇOK ÖNEMLİ”

 

Erdim, “Emretmek dini öğretmek değildir. ‘kızım başını kapat, Allah istiyor’ demek doğru bir şeydir ama bu eğitim değil talimattır. Örtünmezsen cehennemde yanarsın gibi söylemler yanlıştır Allah bize dini korkutarak öğretmeyin dedi. Allah 12 sene boyunca kullara kendisini ve peygamberlerini tanıttı. Kullarının beynini ve gönüllerini besledi” ifadelerini kullandı.

 

Programa katılan ve Muş halkına aile içinde çocukların dindar birer birey olarak nasıl yetiştirileceğini anlatan Erdim sözlerine şöyle devam etti: “Sürekli kavganın olduğu bir evde büyüyen çocuğun psikolojisi düzgün olmaz. Çocuk anne ve babasının sürekli tartıştığını görürse aklına anne ve babasının ayrılacağı gelir ve bir çocuk için anne ve babanın ayrılması kıyamet gibidir. Okulda başarısız olur ve dindar bir çocuk da yetiştirmeniz zorlaşır.”

 

Muşlu kadınlara mutlu evliliğin sırrını veren Saliha Erdim, eşlerin birbirine ilgi göstermesinin tüm sorunların çözümünde ana etken olacağını ifade etti. Erdim, programa katılımdan dolayı Muş halkına teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 


Haber: Kader Akçil


03.08.2023 16:22