Muş’ta Cumhuriyet’in 100’üncü yılı coşku ile kutlandı

Muş'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla tören ve etkinlikler düzenlendi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Valisi Avni Çakır, makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan program, Valilik önünde Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

 

 

Muş Valisi Avni Çakır, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ve İl Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı.

 

 

Vali Çakır, yaptığı konuşmada, 29 Ekim 1923'ün yeniden diriliş ve yükselişin günü olduğunu söyledi.

 

 

 

 

"Bu tarih, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferle sonuçlandığı ve yeni bir ulusal kimlik ve yönetim biçiminin başladığı bir gündür." diyen Çakır, şöyle konuştu:

 

 

 

 

"29 Ekim 1923 bedeli Çanakkale’de Sakarya'da, bedeli Dumlupınar'da ve Afyon ovalarında ödenen büyük bir emanetin adıdır. Türk milleti, tarihte birçok büyük devlet kurmuş, hakim olduğu topraklarda barışı, huzuru, hoşgörüyü, kardeşliği, adaleti ve her türlü inanca saygıyı tesis etmiş, insanları rengine, mezhebine, kültürüne göre ayırmadan kucaklamış necip bir millettir. Bugün ulaştığımız seviyede Cumhuriyet, tüm etnik kökenlere, inançlara, dillere, kültürlere eşit mesafede duran bir yapıya kavuşmuştur. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin ortak eseridir. Türkiye Yüzyılı diye özetlediğimiz cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı tüm bu hasletleri en üst seviyelere çıkarma idealidir. Cumhuriyet Bayramı'nızı tekrar kutluyor, hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

 

 

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan zeybek gösterisiyle devam eden programda, jimnastik, karate, Kick Boks ve tekvando gösterisi yapıldı.

 

 

Öğretmenler tarafından türküler seslendirildi, mehteran takımı sahne aldı.

 

 

 

Jandarma, polis, sporcular ve öğrencilerin geçişiyle tören sona erdi.

 

 

 

Törene, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Muş Valisi Avni Çakır'ın eşi Bahar Çakır, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, Muş Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kartal, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

 

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY


29.10.2023 17:53