Muş'ta Çocuklara Trafik Eğitimi Verildi

Muş İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince, trafik bilinci ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için "Bu bayramda da trafik kuralları aklımda" projesini geliştirdi.

 

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince Orgeneral Arif Çetin Çocuk Trafik Eğitim Parkında düzenlenen etkinlikte, çocuklara trafikte uyulması gereken kurallar anlatıldı.
 

Trafik ışığı ve levhalarının tanıtıldığı etkinlikte, yayaların uyması gereken kurallar ile yaya geçitlerinin önemi hakkında bilgilendirme yapıldı.Teorik eğitimlerin ardından minik çocuklar, trafik pistinde eğitim araçlarıyla öğrendikleri bilgileri uyguladı.

 

Bu proje çerçevesinde Muş genelindeki okullarda Trafik Jandarma Timleri tarafından çocuklara yaş gruplarına uygun trafik eğitimleri verildi. Eğitimler, çocuklara trafik konusunda bilinçli ve sorumluluk sahibi olmalarını sağlamak amacıyla özel olarak tasarlanan trafik eğitim modülleri kullanılarak gerçekleştirildi. Bu modüller, İl Jandarma Komutanlığı tarafından hazırlandı. 


Projenin temel hedefi, çocuklara yaz tatili süresince yaya, sürücü ve yolcu olarak trafikte dikkat etmeleri gereken kuralları öğretmek ve trafik bilincini artırmaktı. Öğrencilere trafik düzeni ve güvenliğinin önemi anlatıldı ve trafik kazalarının önlenmesi için gerekli önlemler konusunda bilgilendirme yapıldı.

 

 

 


25.06.2023 15:02