Muş’ta büyük yangın çıkan köye HÜDA-PAR heyetinden ziyaret: Maddi hasara duyarsız kalmayın

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan ve yönetimi geçtiğimiz günlerde büyük bir yangın atlatan Yukarıyongalı köyüne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Çağlayan, köydeki maddi hasar için çağrı yaptı.

 

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta geçtiğimiz günlerde merkeze bağlı Yukarıyongalı (Çengilli) köy merasında bir yangın çıktı. Bu yangında, köy merası ve köye ait ormanlık bölgede ciddi anlamda maddi hasar oluştu. Yangını söndürmeye çalışan bir vatandaşı yaralandı. Ayrıca yangın nedeniyle maddi kayıp yaşandı. Yaşanan bu büyük felaket nedeniyle HÜDA-PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan ve beraberindeki heyet, geçmiş olsun temennisinde bulunmak üzere köy halkını ziyaret etti.

 

“MADDİ KAYBA DUYARSIZ KALINMASIN”

 

 

 

HÜDA-PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan ziyarette yaptığı açıklamada, “Köy halkımızın böylesi büyük faciayı hafif bir şekilde atlatmış olması sevindirici bir durumdur ancak hayvanların otlak yeri olan köy merası ve köyün ormanlık bölgesi ciddi anlamda zarar görmüştür. Kışa yakın (güzün) dönemlerde hayvanların otladığı otlak yerinin yanmış olması köyümüzdeki hayvan yetiştiricilerimiz için büyük sıkıntıya neden olacaktır. Bununla beraber Selahattin Yöndem isimli vatandaşımız, bu yangında hem yaralanmış hem de binbir eziyetle hayvanları için temin etmiş olduğu kışlık otları yanmıştır. Halkımızın yardımlaşma ve dayanışmadaki hassasiyetlerini elbette ki biliyor ve farkındayız ancak İl Valiliğimizin de bu vatandaşımızın maddi kaybına duyarsız kalmamasını ve mağduriyetini gidermek adına gereken adımı atmasını bekliyoruz.” dedi.

 

 

 

“GEÇMİŞ OLSUN”

 

“Bu yangının bilerek ve isteyerek çıkarılmış bir yangın olmadığını temenni ediyorum” diyen Çağlayan, “Bu tür yangınların hem insanımıza hem de doğaya ne kadar büyük zararlar verdiğini maalesef zaman zaman bizzat müşahede ediyoruz. Nitekim bu yangın nedeniyle de doğada yaşayan birçok hayvanın da telef olduğunu gördük. Yangın haberini alır almaz çevre köylerden yardıma koşan her vatandaşımıza, yangını söndürmek adına yangın mahalline giden itfaiye ekiplerimize… ayrı ayır teşekkür eder, bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması temennisiyle; köy halkımıza tekrardan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

 

 

Haber: Metin Bozkurt


11.09.2023 16:18