Muş’ta bugün iftar ve teravih vakti! Bugün iftar kaçta!

Ramazan ayının bereketi ve coşkusu Muş ve tüm ilçelerinde devam ediyor.

 

ALPARSLAN DİYARI-Ramazan ayı İmsakiye takvimi ile Muş’ta iftar saati belli oldu. İftara az bir zaman kala iftar saati, imsakiye sayfaları sorgulanmaya başladı.

 

Peki, Ramazan İmsakiyesi ile Muş’ta iftar saati ne zaman, İftar vakti kaçta, akşam ezanı kaçta okunacak?

 

 21 Mart Perşemde günü Muş’ta iftar 18:34’de açılacak.

 

Teravih Vakti ise 19:50 olacak.

 

Oruç tutanlarda görülüyor, kimse kendisinde olsun istemiyor! Uzmanlar nasıl önleyebileceğinizi açıkladı

 

Ramazan ayında genel olarak görülen bazı sorunlar bulunuyor. Oruç tutan bireylerin gündelik hayatını etkileyen bu sorunlardan utulmak için ise doğal yöntemler her an yanınızda.

 

ORUÇLUYKEN GÖRÜLEN BU SORUNDAN KURTULMAK ARTIK ÇOK KOLAY

  

Ramazan ayı içerisinde oruç tutan bireyler gün içinde ağız ve diş bakımlarını gerçekleştiremediklerinden doğal olarak ağız kokusu ortaya çıkabilir.

 

Ağız kokusu ise kimsenin karşı karşıya kalmak istemediği bir sorundur. Oruçluyken karşı karşıya kalınana ağız kokusundan kurtulmak için bazı doğal yöntemlere başvurabilirsiniz.

 

Oruçluyken ağız kokusundan uzak kalabilmek normal zamanlara göre daha zordur. Diş fırçalamak gibi gündelik rutinler gerçekleştirilmediğinden oruçlu olduğunuz esnada ağız kokusuna alternatif çözümler bulmak gerekebilir. İşte oruçluyken ağız kokusunu engellemenin püf noktası:

 

Düzenli diş fırçalamak: Ramazan aylarında iftar sonrası ve sahur sonrası vakitlerde düzenli şekilde diş fırçalamak ağız kokusuna neden olan bakterilerin oluşumunu engellemeye yardımcıdır.

 

Dil temizliği: Dilde biriken bakteriler de ağız kokusuna yol açabilir. Bu nedenle diliniz için kazıyıcı kullanmayı ihmal etmemelisiniz.

 

 

Karbonhidratı azaltın: Aşırı asit içeriği bulunana ve karbonhidrat bazlı gıdalar ağız kokusunun oluşumuna önayak olur. Sahurda asidik oranı yüksek gıdalar ile karbonhidratlardan uzak durmak daha sağlıklı bir tercih olacaktır.

 

Bolca meyve tüketin: Sahurda tüketile taze meyve ve sebzeler ağız kokusunun önüne geçme konusunda yardımcı olacaktır. Özelikle nane ve fesleğen gibi yeşilliklerin tüketimi yardımcıdır.

 

"HABER VEYSEL EŞİN"


21.03.2024 14:35