Muş’ta bir Meslek daha can çekişiyor! Çırak yok talep azaldı

Muş’ta 20 yıldır terzilik yapan Vahdet Söylemez, meslekteki zorluklar ve değişen alışkanlıklar nedeniyle işlerin giderek azaldığını belirtti.

 

ALPARSLAN DİYARI- Terzi Vahdet Söylemez, özellikle çırak bulma konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ve eskiden yoğun talep gören takım elbise dikim işinin neredeyse bitme noktasına geldiğini ifade etti.

 

 

"ESKİDEN SIRAYA GİRİLİYORDU, ŞİMDİ ÇIRAK BULAMIYORUZ"

 

Mesleğini sevgi ve özveriyle sürdüren terzi Vahdet Söylemez, mesleklerine ilginin zamanla azaldığını dile getirerek, “Eskiden terzilik öğrenmek isteyen gençler kapımıza sıraya girerdi. Şimdi ise çırak bulamıyoruz. Bu mesleğe ilgi giderek azalıyor,” dedi. Terzi ustası, geleneksel mesleklerin genç nesiller tarafından tercih edilmemesinin işlerini olumsuz etkilediğini vurguladı.

 

"TAKIM ELBİSE DİKTİREN KALMADI, KUMAŞ RAFLARIMIZ BOŞ"

 

Sadece çırak değil, müşterilerin de eskiye nazaran çok azaldığını söyleyen Söylemez, takım elbise diktirenlerin sayısının yok denecek kadar azaldığını belirtti. "Eskiden insanlar özel dikim elbise için terzilerin yolunu tutardı. Şimdi ise hazır giyime yönelim arttı. Raflarımızda kumaş kalmadı çünkü talep yok. Müşteri sayımız düşüyor," şeklinde konuştu.

 

 

"KURU TEMİZLEMEYE YÖNELDİK"

 

İşlerin azalması nedeniyle farklı hizmet alanlarına yönelmek zorunda kaldıklarını söyleyen Söylemez, "İşlerimiz azalınca biz de ayakta kalabilmek için kuru temizleme işine girdik. Artık hem terzilik hem de kuru temizleme hizmeti sunuyoruz," diyerek, mesleğin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti.

 

Vahdet Söylemez, mesleğe olan talebin azalmasından dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek, gençlerin geleneksel mesleklere ilgi göstermesinin bu mesleklerin geleceği açısından hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

 

 

HABER TUNCAY ÇANGA


19.09.2024 10:58