Muş’ta bir ilk! Bedensel Engelliler devler sahnesinde

Bu sezon Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligine yükselen Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol (BESK) takımı ilk defa tecrübe ettiği ligin ilk maçından mağlubiyetle ayrıldı.

 

ALPARSLAN DİYARI- Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi 2023-2024 sezonu 1. hafta maçında Balıkesir BŞB. ile kendi evinde karşılaştı. Muş Kapalı spor salonunda oynanan müsabaka 54-49 Balıkesir temsilcisinin üstünlüğüyle noktalandı.

 

Tarihinde ilk defa süper ligde mücadele eden temsilcimiz buna rağmen güçlü rakibi karşısında karşılaşmanın ilk devresini 24-24 eşitlik ile tamamladı. İkinci devrede şansız bir şekilde yenilen sayılarla karşılaşmadan 5 sayı farkla mağlup ayrılan temsilcimiz mücadelesiyle gelecek için de umut verdi.

 

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINDAN DESTEK

 

Tarihinde ilk defa Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Liginde mücadele eden Muş Bedensel Engelliler Tekerlekli Basketbol Takımının Süper Ligdeki ilk resmi karşılaşmasında il protokolü yalnız bırakmadı. Muş Kapalı spor Salonunda oynanan karşılaşmayı Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, Vali Yardımcıları ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İbrahim Karlı karşılaşmayı protokol tribününden takip ettiler.

 

KORKMAZ: TÜM OYUNCULARIMIZ MUŞLU

 

Maçın ardından bir açıklama yapan Muş Bedensel Engelliler Basketbol takım başkanı Bedri Korkmaz, ilk maçlarından galibiyetle ayrılmayı çok istemlerine rağmen başaramadıkları için üzgün olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “yaklaşık 25 yıl önce ilk kurulduğumuzda en büyük hayalimiz bir gün şehrimizi Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Liginde temsil etmekti. Çok şükür bunu başardık. Şimdi hedefimiz ise bu ligde kalıcı olarak başarılı sonuçlar elde etmektir. Bugün ilk defa mücadele ettiğimiz Süper Ligde ilk galibiyetimizi almayı çok istiyorduk fakat tecrübesizliğimizin kurbanı olduk. Takımımız tamamen kendi evlatlarımızdan oluşuyor. Daha önce süper lig tecrübesi olmayan sporcu kardeşlerimi vermiş oldukları mücadeleden dolayı kutluyorum. Rakiplerimizin transferlerle kadrolarını güçlendirdiği bir ligde biz kendi evlatlarımız ile mücadele ederek başarılı olmayı arzuluyoruz. İnşallah tüm zorlukları yenmeyi başardığımız gibi bu zorluğunda üstesinden gelerek başaracağız.” dedi.


PROTOKOL VE TARAFTARA TEŞEKKÜR

 

Muş Bedensel Engelliler Basketbol takım başkanı Bedri Korkmaz, açıklamasının devamında karşılaşmada kendilerini yalnız bırakmayan protokol üyelerine teşekkür ederek şunları söyledi: “ilk resmi karşılaşmamızda bizleri tribünden destekleyen Başta Sayın Valimiz Avni Çakır’a, Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asya’ya Cumhuriyet Başsavcımız Hüseyin Kantar’a, Vali Yardımcılarımıza, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanımız İbrahim Karlı’ya ve bizleri destekleyen herkese çok teşekkür ediyorum. inşallah önümüzdeki karşılaşmalarda onlara galibiyet armağan edeceğiz” dedi.


HABER: HARUN SEÇKİN

Muş'ta bir daire birden fazla kişiye satılmış!

Hasköy'den ‘Filistin’e destek’ eylemi


29.10.2023 00:01