Muş’ta av sezonu kapandı! 

Kara Avcılığı Kanunu kapsamında 6 Mart Pazar günü itibariyle ülke genelinde av yasağı başladı, 2023-2024 Kara Avcılığı sezonu kapandı.

ALPARSLAN DİYARI- Kara avcılığı sezonu 6 Mart itibariyle tüm Türkiye'de kapandı. Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü (MUŞ DKMP), 2023-2024 av sezonunun ülke genelinde sona erdiğini duyurdu. 

 

 

 

 

 

Artık doğanın korunma zamanı geldi denilen açıklamada, yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme dönemine girdiği bu hassas süreçte, tüm vatandaşların hayvanlara ve onların yaşam alanlarına zarar vermemesi önemle vurgulandı.

 

 

 

 

 

Muş Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, vatandaşların doğal yaşamı koruma ve destekleme konusundaki duyarlılıklarını artırmaya çağırırken, avlanma faaliyetlerinin durdurulması ve doğal yaşam alanlarının korunması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

 

 

 

Bu dönemde, hayvanlara, yumurtalara ve yavrulara zarar verilmemesi ve onların yaşam alanlarına saygı gösterilmesi çağrısı yapan MUŞ DKMP, doğal dengenin korunması ve yaban hayatının sürdürülebilirliği için tüm vatandaşların iş birliği ve duyarlılık içinde olmasını beklendiğini ifade etti. 

 

 

“HABER: HARUN SEÇKİN”

 

 


05.03.2024 14:02