Muş’ta “Arşın Mal Alan Operetine” yoğun ilgi: Kalbimiz Muş’ta kaldı

Muş'un tarihi ve kültürel zenginliğine yeni bir sayfa ekleyen Arşın Mal Alan Opereti, muhteşem performansıyla izleyicileri büyüledi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş’ta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muş Valiliği, Muş Belediyesi ve Muş Alparslan Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Azerbaycanlı besteci Üzeyir Hacıbeyli tarafından bestelenen Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Sanatçılarınca sahnelenen "Arşın Mal Alan Operetini" sahne aldı.

 

 

 

 

 

“HARİKA BİR GECEYDİ”

 

 

Muş Valisi Avni Çakır, yaptığı konuşmada, Muş'un kültür ve sanat anlamında ne kadar hassas olduğunu bu gece gördüklerini söyledi.

 

 

 

 

 

Daha önceki tiyatro ve müzik ve gösterilerde olduğu gibi salonun muhteşem olduğunu ifade eden Çakır, "Sanatçılarımızla biraz sohbet ettik. Onlar da Muş halkının bu anlamdaki ilgisinden çok aşırı memnun olduklarını söylüyorlar. Harika bir geceydi. Bundan sonra da Muş'un kültür ve sanat hayatına bu etkinliklerle renk katmaya, tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde devam edeceğiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

 

 

 

 

 

“KALBİMİZ MUŞ’TA KALDI”

 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk ise ana temalarından birinin mesleklerini en iyi şekilde icra etmek olduğunu belirtti.

 

Mükemmel bir ekiplerinin olduklarını ifade eden Sağtürk "En iyi seçilmiş sanatçılarımız teknik ekibimizle birlikte bu işi yürütmeye çalışıyoruz. En büyük görevimiz sanatı tanıtmak, sevdirmek yaymak. Muhtemel ki Muş'ta da birçok gittiğimiz şehir gibi hayatında belki de ilk kez bir opera seyredecek seyircimiz de vardı. İlk kez seyredecek seyircimizin hassasiyetlerini, onların beğenisini alabilmek adına eser seçimlerinde dikkat etmek gerekiyor. Benim mutluluğum şu açıkçası. Hem seyircimizin teveccühü hem de tüm devlet kademesinin yanımızda olmuş olması, çok değerliydi. Kalbimiz Muş’ta kaldı" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise "Burada bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dediğimiz gibi bundan sonra, sosyal, kültür, sanat, spor ve eğitimi belediyecilikle zirveye taşıyacağız. Bu anlamda kültür ve sanata verdiği önemden dolayı sayın valimiz ve rektörümüze teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Volkan Kıran da opereti, Muşlularla bu akşam buluşturmanın mutluluk yaşadıklarını kaydederek, "Muşlu kardeşlerimiz bu akşam bizi yalnız bırakmadılar. Gerçekten bugün çok güzel bir akşam yaşadık. Unutulmaz bir akşam yaşadık. Bizi bugün dakikalarca ayakta alkışlayan kıymetli kardeşlerimizin karşısına başka eserlerle de gelebilme imkanı buluruz." diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

Üniversitenin 1071 Malazgirt Kongre ve Kültür Merkezinde sahnelenen Arşın Mal Alan Opereti’ne  Muş Valisi Avni Çakır , Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü  Tan Sağtürk, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar,  Vali Yardımcıları Tahir Yılmaz, Cihat Abukan, Mustafa Batuhan Alpboğa, üniversite öğrencileri ve çok sayıda sanat sever katıldı.  

 

 

“HABER: EMRULLAH ÖZBEY”

 

 

 

 

 

 


24.03.2024 01:47