Muş’ta arabanın içine giren yılan panik yarattı!

Muş Merkezde sürücü park halindeki otomobilinde yılanla karşılaşınca itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri yılanı çıkartmak için seferber olurken, iki saatlik operasyonun ardından yılan bulunabildi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş Merkezde yaşayan Yasin Aydın, 34 FYU 817 plakalı otomobilinin gidince yılanla karşılaştı. Yılan hemen gözden kaybolurken, büyük panik yaşayan sürücü itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler araç üzerinde çalışmaya başladı. Bir ara yılan kendisini göstermesine rağmen tekrar motor kısmında saklanınca ekipler yılanı bulunduğu yerden çıkaramadı.

 

 

 

 

Araba çalıştırılarak ses yapılsa da yılan saklandığı yerden çıkmadı. Arabanın motor kısmına su sıkılarak yılan bulunduğu yerden çıkartılmaya çalışıldı. Yılanın suya da tepki vermemesi üzerine ekipler, yılanın sakinleşmesi için bir süre bekledi. Daha sonra ekipler ve çevredekiler koyunyünü yakmaya başladı.

 

 

 

YILAN TEKRAR DOĞAYA BIRAKILDI

 

Bekleyişin ardından yılan kendini motorun ön kısmında tekrar gösterdi. Yılanın yerinin tespit edilmesinin ardından itfaiye eri tarafından özel aparat ile yılan bulunduğu yerden çekilerek alındı. Yaklaşık iki saat sonra saklandığı yerden zarar görmeden çıkarılan yılan, ekipler tarafından tekrar doğaya bırakıldı.

 

HABER: EMRULLAH ÖZBEY

 

 


02.11.2023 16:26