Muş’ta 30 yıl aradan sonra köyüne dönüp ev yapan köylüler mahsur kaldı!

Muş'ta, iç güvenlik operasyonları kapsamında terörden temizlenerek huzur ve güvenin tesis edildiği köyler 30 yıl aradan sonra şenlenmeye başladı.  

30 yıl sonra ilk defa köylerine dönen köylüler, yol olmadığı gerekçesi ile köylerinde mahsur kaldıklarını iddia ederek devlet yetkililerinden köylerine yol yapılmasını istedi. 

 


Muş Merkeze bağlı Yamaç köyünde 30 yıl aradan sonra ev yapmak için köylerine dönen vatandaşlar temmuz yağmurunda çamurlu yolda mahsur kaldılar. Köylerine ev yapmak için giden vatandaşlar,  araçlarının çamura saplanması sonucu mahsur kaldı. AFAD ehkiplerinden yardım istiyen köylüler, 3 araçta toplam 16 kişi olduklarını bildirdiler. 

 

 


 

Sabah erken saatlerinde köylerine ev yapmak için giden vatandaşlar, etkili olan yağmur yağışı nedeniyle çamura dönüşen yolda araçları ile mahsur kaldı.

 

Yağmur yağışı nedeniyle mahsur kalan köylüler, “30 yıl aradan sonra köyümüze dönmenin mutluluğu ile sabahın erken saatlerinde köye geliyoruz. 30 yıl sonra ilk defa köyümüze geldiğimiz için doğal olarak yolumuza stabilize dahi dökülmemiş. Dolayısıyla ufak bir yağmurda yolumuz çamur deryasına dönüşüyor. Devlet büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Lütfen bizim yollarımızı bir an önce yapın.” diyerek yardım talebinde bulundular.

 

 


10.07.2023 01:46