Muş'ta 160 işçi alınacak: Başvuru için son gün!

Muş’ta İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 160 kişilik geçici işçi alımı yapılacak. Başvurular 26 Eylül'e kadar devam ediyor!

ALPARSLAN DİYARI- Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, Muş'taki okullarda 6 ay süreyle istihdam edilmek üzere toplam 160 kişi işe alınacak. Programa seçilen katılımcılar, haftada 5 gün çalışacak ve Cumartesi ile Pazar günleri tatil yapacak. Program 7 Ekim 2024'te başlayacak ve 4 Nisan 2025 tarihinde sona erecek.

 

 


Son başvuru tarihi olan 26 Eylül 2024 saat 23:59’a kadar, başvuru yapmak isteyenlerin ALO-170 iletişim hattı üzerinden veya İŞKUR’un e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden giriş yaparak başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru sırasında sorun yaşayan adaylar, İl Müdürlüğü veya İŞKUR personelinden yardım alabilecekler.

 

 

TYP PROGRAMINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak


İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak


19 yaşından gün almış olmak


Öğrenci olmamak (açık öğretim hariç)


Emekli veya malul aylığı almamak

 

 


KONTENJAN DAĞILIMI:

 

Muş Merkez: 90 kişi


Bulanık: 25 kişi


Malazgirt: 15 kişi


Hasköy: 10 kişi


Korkut: 10 kişi


Varto: 10 kişi

 


Başvuruların ardından yapılan kura ile belirlenen katılımcılar kesin liste olmamakla birlikte, gerekli inceleme ve kontrollerin ardından nihai listeler belirlenecek ve programlar başlatılacak.

 

TYP'den 9 ay veya daha fazla süre yararlananlar yeni programlara başvuru yapamayacak. Ayrıca aynı haneden sadece bir kişi programa katılabilecek.

SEVDA BALKAYA
 


26.09.2024 12:49