Muş'ta 15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle önemli bir çalıştay yapıldı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) tarafından 5 Temmuz Çalıştayı icra edildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Konferans Salonu’nda Milli İrade ve 15 Temmuz Çalıştayı icra edildi.

 

Programa Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın yanı sıra Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Jandarma Komutanı Mehmet Ali Bayer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Özalper, Genel Sekreter Harun Demir, akademik ve idari personel katıldı.

 

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşu ile başlayan program Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın açılış konuşması ile devam etti. Rektör Alican konuşmasında “15 Temmuz maalesef ülkemizin çok büyük bir kumpasla tarih sahnesinden silinmek istendiği ve hain darbecilere gereken cevabın verildiği bir süreç, bağımsızlığın muhafaza edildiği bir gündür. Bugünle ilgili üniversite olarak manevi anlamda birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bu çalıştay da bu etkinliklerden biri. Bu çalıştay için çok değerli hocalarımızı üniversitemize davet ederek bu konu hakkında nelere dikkat etmemiz gerektiğine bilimsel bir çerçeveden bakmak istedik” ifadelerini kullandı.

 

 

ASYA: ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN

 

Belediye Başkanı Feyat Asya ise “Bazı olayları tarihten okursun bazılarını da bir fiil yaşarsınız. 15 Temmuz 2016 günü o kötü geceyi yaşadık, Allah bir daha yaşatmasın. Üniversitemizin bu günün anlam ve önemine dair böylesi etkinlikler düzenlemesi bizi çok mutlu ediyor.”dedi.

 

Programın açılışında konuşma yapan Vali Doç. Dr. İlker Gündüzöz “Bu çalıştayı bilimsel bir temelde düzenleyen üniversitemize, kıymetli rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkürler.” Diyerek başladığı konuşmasında 15 Temmuz sürecindeki çalışmalara değindi. Vali Gündüzöz “Allah bizlere bir daha böyle bir süreç yaşatmasın. Bu milletin tarihte de buna benzer imtihanları olmuştur. Millet bu imtihanlarda her zaman devletinin yanında yer alarak bu imtihanları geçmiştir.”dedi.

 

Açılış konuşmalarının ardından 2 oturumda icra edilen çalıştayın ilk oturumuna Rektör Alican moderatörlük ederken İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Yayla 15 Temmuzun Esrarı: Sadakat çalışması, Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Ertugay ise Türkiye’de Darbe Mekaniği: Darbelerin Anatomisi ve 15 Temmuz konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

 

2. Oturumda ise Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Çaylak Bir Radikalizm Örneği Olarak Gülenizmin Soykütüğü, Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Dikkaya Darbelerin Ekonomi Politiği konulu sunumlarını üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Çifçi Moderatörlüğünde icra ettiler. Soru cevap faslının ardından toplu fotoğraf çekimi ile çalıştay sona erdi.

HABER: Metin Bozkurt


15.07.2023 01:43