Muş’ta, 118 bini aşkın öğrenci için ilk ders zili çaldı: Türkiye birincisinden efsane konuşma

Muş'ta 2023-2024 eğitim-öğretim yılı, 118 bin 015 öğrenci ve 7 bin 193 öğretmenin görev yapacağı 690 okulda ilk ders zil çaldı. İlk ders dönemi programında okul müdürü ve Türkiye birincisinin konuşması herkese ders niteliğindeydi.

ALPARSLAN DİYARI- Muş'ta yeni eğitim-öğretim yılı büyük bir heyecanla başladı. Yeşilce İlkokul ve Ortaokulu’nda düzenlenen tören Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2023 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde 4 Haziran'da yapılan merkezi sınavdan 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer alan Zehra Şimşek, arkadaşları için yazdığı mektup okutuldu. 

 

 

 

 

ZEHRA ŞİMŞEK’İ TEBRİK ETTİ

 

İlk ders zilini öğrenciler ile beraber çalan Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, burada yaptığı konuşmasında yeni eğitim-öğretim yılında öğrenciler ve öğretmenlere başarılar dileyerek, “İnşallah bu eğitim ve öğretim yılının daha önceki eğitim ve öğretim yılından daha verimli daha etkin hoş görü ortamı içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Öğretmenlerimizin cabalarıyla ilimizin en uç kesiminde bulunan okulumuzda bir Türkiye birincisi çıkardınız bu durum takdire şayandır.

 

 

 

 

Her başlangıç beraberinde yeni umutlar doğurduğu gibi bu yılda çocuklarımızın öz güvenini en iyi koruyacak ve onlara sürekli doğru yolu göstererek Televole kültüründen uzaklaştırarak onlara milli manevi ahlakı değerleri evrensel değerleri benimseyen ve davranışlarından uygulayan devletine milletine birer bağlı fertler yetiştirmek için çaba göstereceğiz. Çünkü mesleğimizde var olma sebebi öğrencilerimizdir. Okulumuzun LGS de sesini tüm Türkiye’ye duyuran Zehra Şimşek’e, teşekkür ederim hepiniz birer Zehra Şimşeksiniz” dedi.

 

 

 

 

“ÇOK KİTAP OKUDUM”

 

Arkadaşlarını çok özlediğini söyleyen 8’inci sınıf öğrencisi Zeynep Dicle Solak, yaz tatili boyunca kitap okuduğunu ifade ederek, “Bugün çok heyecanlıyım. Arkadaşlarımı çok özlemiştim. Ya tatili güzel geçti. Piknik yaptım kitap okudum. Çok ders çalıştım. Bugün okulumuz açıldı. Başladık çok heyecanlıyım” şeklinde konuştu.

 

Muşlu öğrenci LGS'de 500 tam puan aldı

 

Haber: Kader Akçil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


11.09.2023 11:46